Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

KLARA FÖR KVARTSFINAL I ATG SVENSKA CUPEN

Vinst med tio bollar i torsdags följdes upp med seger 35–22 när det på söndagen var dags för returmöte mot Tyresö Handboll i åttondelsfinalen av ATG Svenska Cupen.
– En stabil insats från vår sida, summerade dagens huvudtränare Andreas Wallin matchen.

Tidigare i veckan besegrades Tyresö med 38–28 – på söndagseftermiddagen skulle jobbet att säkra en plats i ATG Svenska Cupens kvartsfinalfas slutföras. Inräknat deras utdelning på shootout-försöken gjorde gästerna de fyra första målen i Partille Arena, men nio minuter in var det utjämnat även sett till den enskilda matchen. Thea Kylberg gjorde Sävehofs första mål i matchen och det var sedan den hårt skjutande högernian som så småningom såg till att utjämna med den boll i nät som betydde 6–6.

Ju längre halvleken pågick, desto oftare hittade Sävehof rätt. Laget tog sig målmässigt förbi när Ida Sembe gjorde 12–11, vilket kom i en period där det gulsvarta maskineriet rullade på fint. Genom att göra nio av de elva sista målen i den inledande halvleken ledde Sävehof med 16–13 vid markeringen för 30 spelade minuter.
– Avslutningen av den första halvleken var bra från vår sida och det gjorde att vi sedan kunde komma ut till den andra halvleken med ett litet övertag, konstaterade Andreas Wallin.
– Framförallt tycker jag att det handlade om att vi fick mer flyt i vårt anfallsspel där vi fick bollar som gjorde att vi kunde komma i fart. Det gjorde att vi kom skarpare in i situationerna. I början av halvleken var det mer att vi “putsade fönster” framför deras försvar.

Halvtidsvilan följdes upp av fem jämna minuter med tre mål åt vardera håll innan det var dags för nästa våg av Sävehof-mål. I tur och ordning satte Carmen Martín, Felicia Granat, Stina Wiksfors och två gånger Emma Mihailovic dit bollen, vilket befäste lagets övertag utan att kunna hotas.

Matchen slutade till sist 35–22 och med sammanlagt 23 måls marginal avancerar Sävehof till kvartsfinal i ATG Svenska Cupen.
– I den första halvleken blandade och gav vi lite för mycket i perioder, medan den andra halvleken var väldigt stabil från vår sida. Vi testade lite olika konstellationer och spelare som inte spelar så mycket i vissa matcher fick chansen att visa upp sig. Kylbergs andra halvlek tycker jag är värd att nämna där hon gjorde många fina saker på banan.

Närmaste tiden väntar landslagsuppehåll där det finns chans för återhämtning efter en första del av säsongen med matcher på tre olika fronter.
– Jag tror det är viktigt för oss att få det här uppehållet. Förvisso är det fem spelare som ska iväg på olika landslagsuppdrag, men det är ett välbehövligt uppehåll där vi kan få chansen att återhämta oss fysiskt men framförallt mentalt, sade Wallin när han blickade framåt.

IK Sävehofs målskyttar: Emma Mihailovic 7, Thea Kylberg 6, Madeleine Rehnberg 5, Stina Wiksfors 4, Ida Sembe 3, Nina Koppang 3, Elin Heikka 2, Carmen Martín 2, Ida Landberg 1, Laura Jensen 1 och Felicia Granat 1.

Tyresö Handbolls målskyttar: Sara Greb 5, Linn Henner 3, Tove Höglund 3, Sara Smedberg 2, Line Brandt 2, Ella Forsberg 2, Alva Carlstedt 1, Frida Höglund 1, Hanna Hermansson 1, Daniela Lidsheim-Marjasin 1 och Moa Huurinainen Reisell 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..