Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

KLARA FÖR CUP-KVARTSFINAL

IK Sävehof tar sig vidare från ATG Svenska Cupens åttondelsfinal efter vinst med sammanlagt 21 bollar mot HK Malmö. Onsdagskvällens returmöte i Partille slutade 36–26.
– Jag är jätteglad över att vi körde på och gjorde en jättebra match i dag, kommenterade huvudtränare Michael Apelgren efter avancemanget.

Förutsättningarna som Sävehof spelat till sig från det första åttondelsfinalmötet var sannerligen gynnsamma. 30–19 slutade matchen i Malmö och efter shootout-omgångarna i Partille Arena på onsdagskvällen var den elva bollar stora marginalen fortsatt gällande efter att lagen nätat två gånger var.

Även om det inte var med samma eftertryck som i helgen, etablerade Sävehof tidigt ett försprång även i returen. I paus visade jumbotronen 16–11 där halvtidsresultatet fastställdes av Kelvin Roberts till kvällens dittills största jubel. På ett gulsvart frikast när matchklockan visade 30:00 skickade han bollen förbi både uppställd Malmö-mur och målvakt innan den tog i nätet.
– Kelvin har en sorts x-faktor där man kan få mer än bara det vanliga, fantastiskt att han visade det i kväll. Det var nog inte sista gången vi såg snygga grejer från Kelvin Roberts, sade Michael Apelgren.

Marginalen skulle sedan dubbleras efter paus och matchen slutade 36–26. I nivå med decibeltalet från Roberts fullträff var även ljudvolymen när Arvid Uusvoog en bit in i den andra halvleken för första gången gjorde entré på planen tillsammans med herrlaget. Som högersexa visade han ingen tvekan i sitt inhopp och noterades för två mål i sin debut.
– Jättekul med Uusvoog! Han visade att han börjar närma sig den här nivån. Det här var hans första match någonsin med laget och han har inte heller varit med och tränat så mycket tidigare, även om man har vetat att det är en lovande spelare. Förhoppningsvis är han vår framtid, för han är exakt det vi vill vara. Det är en dag att vara glad när han fick visa att han har något på gång även här i A-laget.

Vinsten betyder att Sävehof är klart för spel i cupens kvartsfinalfas och på torsdagen sker lottningen.
– Cupen är viktig för oss, så nu blir det en nervös lottning inför kvartsfinalerna. Det är ganska stor skillnad om man får ett lag från Allsvenskan jämfört med om det till exempel blir Kristianstad. Det ska bli spännande och sedan ska vi sikta på att ta oss vidare även därifrån.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Spante 8, William Andersson Moberg 5, Pontus Brolin 4, Malte Celander 3, Emil Berlin 2, Olle Ek 2, Kelvin Roberts 2, David Sandberg 2, Marcus Lennernäs 2, Arvid Uusvoog 2, Óli Mittún 2, Adam Blanche 1 och Felix Möller 1.

HK Malmös målskyttar: Max Santos 5, Eric Palmqvist 5, Hugo Stuivers 3, Malte Månsson 2, Love Sundewall 2, Truls Grötta 2, Chrstioffer Schnell 1, Tim Hilding 1, Magnus Persson 1, Kristian Zetterlund 1, William Lundh 1, Arvid Johansson 1 och Hampus Nygren 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..