"Känns som en svårtippad tillställning"

Magnus ”Bagarn” Johansson, 42, gör på lördag sin sista match som tränare för IK Sävehofs damer i SM-finalen mot Lugi. För till nästa säsong tar han över föreningens herrlag.

Men först väntar en tuff match i Malmö Arena som Magnus ser framemot att spela.

– Det känns som en väldigt öppen historia. Vi har vunnit varsin match i serien och det känns som en svårtippad tillställning. Men vi har tränat på bra under veckan och känner oss laddade. Det ska bli en väldigt spännande och rolig match att spela.

Sävehofs damer bokade sin plats i SM-final genom att slå ut Eslöv med 3-0 i matcher och Magnus är väldigt nöjd med sitt lags prestation.

– Jag tycker att vi spelar väldigt bra i de två avslutande matcherna. Vi börjar lite trevande i den inledande, men efterhand tar vi oss in i den med och vinner. Vi var det bättre laget sett till det stora hela och tog oss vidare rättvist. Ett bevis på att vi har ett väldigt starkt lag.

SM-finalen blir Magnus sista match som huvudtränare för damlaget och han kan se tillbaka på en väldigt framgångsrik tid som innehållit 4 SM-finaler och 3 Guld.

– Jag har lärt mig väldigt mycket under mina år som tränare för tjejerna. Det har varit otroligt roligt och vi har haft ett härligt gäng. Spelare har kommit och gått, men harmonin har bestått och blivit bättre.

Till säsongen 2012-2013 tar Magnus ”Bagarn” Johansson över ansvaret för Sävehofs herrlag. Men först ligger fokus på att coacha damerna till ett nytt SM-Guld.

– Jag har inte tänkt så mycket på den kommande säsongen än, det tar vi när det är dags. Det vore riktigt grymt om båda lagen lyckades vinna SM-Guld i år igen och ta en dubbel, avslutar han.

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..

En mycket övertygande prestation, speciellt under matchens andra halva, ledde..