"Känns skönt att äntligen få spela final"

Lugis damlag säkrade sin plats i SM-finalen i Malmö Arena genom att slå Skuru IK med 3-1 i matcher. Sabina Jacobsen svarade för ett av sina viktigaste mål i karriären när hon avgjorde den fjärde tillställningen med endast två sekunder kvar att spela.

– Vi är det bättre laget trots att vi är lite ojämna. I den fjärde matchen kändes det dock som att allt gick emot oss under långa stunder. Jag fick bollen och satsade för fullt mot mål, vi var en spelare mer på banan och det var skönt att få avgöra. Vi ville verkligen inte behöva spela en femte match mot Skuru, säger hon.

Sabina har haft en säsong som varierats mellan skadeproblem och riktigt bra spel i olika omgångar.

– Det var tufft att komma tillbaka från den fotskada jag haft i början på säsongen. Man blir besviken på sig själv när man inte spelar som man vill göra. Men efter VM tycker jag det har gått bättre och bättre, tills jag fick ett bakslag för åtta veckor sedan. Nu känns det som att jag börjar komma tillbaka, men jag är kanske inte riktigt där än.

I finalen väntar nu IK Sävehof för Lugi och Sabina ser framemot att spela matchen i Malmö.

– Det ska bli riktigt kul att äntligen få spela en SM-final. Vi har ju varit nära två gånger tidigare. För att vinna krävs det att alla spelar på topp mot ett riktigt starkt Sävehof. De är ett väldigt jämnt lag, vilket jag tycker att man har sett i serien. De har ju bara förlorat en match och det var mot oss. Vi har varit betydligt mer ojämna som lag.

SM-finalen i Malmö blir Sabinas sista match i Lugi för den här sejouren. Till säsongen 2012-2013 flyttar hon till Danmark för att spela i topplaget Randers HK.

– Det ska bli riktigt kul att flytta till Danmark och få spela med och mot de bästa spelarna. Jag har drömt om det här länge. Men först ska det bli kul att spela en SM-final, avslutar hon.

Ett stort tack till Sabina som ställde upp på intervjun.

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..