"Känner inte till dom speciellt mycket"

Medans jag står och väntar på Susanna Laursen, i regnet utanför konditoriet, funderar jag på hur hon hinner med allt? Susanna har ett aktivt yrkesliv, småbarnsförälder, tränare och sedan i september nytillträdd ordförande för IK Sävehof.
Susanna skrattar när jag frågar och säger ”ja du det underlättar ju att alla barnen är med i klubben och spelar också. Gör man sedan det man verkligen gillar så ger det energi och det behöver vi ju alla”.

Nu har du suttit på posten som ordförande i några månader, du har förvisso en lång tid i styrelsen bakom dig men hur har dessa första månader varit?
Det har varit spännande, tar man över i september så är ju säsongen redan planerad och i full gång. Jag har försökt sätta mig in djupare i vissa saker och områden som jag anser att vi behöver fokusera på.

Den 17 november är det dags för herrlaget att möta Kadetten Schaffhausen i Champions League i Scandinavium. Vad är dina tankar och förhoppning kring denna match?
Förhoppningen är att vi tar 2 poäng och jag skulle gärna se att fler Göteborgare och Partillebor kommer och hejar.

Vad tycker du är den största skillnaden i årets Champions League mot förra årets Champions League?
Jag tycker att killarna står upp otroligt bra och har spelat jämna borta matcher också. Det visar att erfarenheten från förra året är viktig. Då skall vi ju också komma ihåg att laget har tappat några riktigt bra nyckelspelare som Johan Jakobsson och Jonathan Stenbäcken. Tror det är viktigt för svensk handboll att vi är ute i Europa och möter de bra lagen för att på sikt kunna konkurrera riktigt ordentligt.

Hur mycket känner du själv till om Kadetten? Är det någon speciell spelare vi ska se upp med?
Känner inte till dem speciellt mycket, vet dock att de spelat jämna matcher i Champions League med några knappa förluster.

Det är väldigt mycket handboll i ditt liv. Vad gör du på fritiden när du inte håller till i en handbollshall?
Försöker träffa vänner (har ju några som faktiskt inte är så handbollsintresserade), reser en del.

Tack så jättemycket för att du tog dig tid att prata en stund med mig, hann jag säga innan ”Sanna” sprang vidare mot nästa möte.

Ni har väl köpt biljetter till den 17 november. IK Sävehof mot Kadetten Schaffhausen kl. 19.10 i Scandinavium? Om inte, gör det idag!

Text: P.B. Hallén
Foto: Privat

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..