"Kadetten är ett väldigt kompetent lag"

Huvudpersonen idag är inte den lilla flickan Svea i sandlådan som pockar på uppmärksamhet av sin fader utan ”pappan själv”, Fredrik Larsson! Vi sätter oss på kanten till sandlådan och häller upp var sin kopp kaffe ur den medhavda termosen. Dagen till ära finns det även kanelbullar som tilltugg.

Hur går det att förena föräldraskap med en handbollskarriär, blir ju per automatik min första fråga?
Det går alldeles utmärkt. Jag har mycket tid tillsammans med Svea. Även i Spanien fanns det mycket tid. Sen är det klart att under vissa perioder blir det mindre tid att umgås, då vi kan vara bortresta under en längre tid.

Jag måste ställa samma fråga till dig som jag gjort till Michael Apelgren som varit utomlands och spelat handboll. Vilka/vilken är den största skillnaden mot att spela i Sverige?
Först och främst så är det ju en helt annan kultur och ett nytt språk som ska läras in. Detta tar en tid att anpassa sig till. I mitt fall så var det bara spanska som gällde då ingen i staden kunde något annat språk. Tränaren kunde inte ett ord engelska. Sen är det också en helt annan press på dig som proffs att leverera. Man är där för att enbart spela handboll och tjänar bra pengar. Konkurrensen och stämningen i laget är annorlunda.

Vilken är din största tillgång som handbollsspelare? Din styrka, teknik, spelförståelse?
Spelförståelsen.

Har du hunnit komma in i laget än, lärt känna alla spelare osv? Du kände Michael Apelgren sedan tidigare. Var det en avgörande faktor att du valde Sävehof när du kom tillbaka till Sverige?
Det var absolut inga svårigheter att komma in i laget. Killarna är fantastiskt trevliga och enkla att lära känna. Michael kände jag sen tiden i Hammarby där vi har många fina upplevelser ifrån, men det var ingen avgörande faktor.

Vem är den svåraste/duktigaste handbollsspelaren du mött? Och varför?
MÅLVAKT: Arpad Sterbik. Athletico Madrid. Obehaglig att möta. En väldigt stor målvakt som läser spelet otroligt bra. Allt han gör ser väldigt enkelt ut.
UTESPELARE: Nicola Karabatic, Montpellier. Han är extremt bra på allt. Dessutom är han en vinnare i alla lägen.

Vilken typ av träning lägger du ner utanför den ordinarie träningen?
Det blir mest rehab- och styrketräning.

Vilket är ditt absolut trevligaste/största handbollsminne?
Svårt att välja ett minne. SM-gulden med Hammarby och hemmamatchen mot Kiel på Hovet i Stockholm med alla Bajenfans. Sen var ju VM på hemmaplan i januari något man aldrig glömmer.

På torsdag smäller det, det är match mot Kadetten Schaffhausen. Vad är dina tankar kring denna match?
Det kommer att bli en riktigt tuff match. Kadetten Schaffhausen är ett väldigt kompetent lag. De har spelat Europacupfinal och slagit flera internationellt väldigt duktiga klubblag. Vi har chansen att slå oss in bland de fyra om vi lyckas slå dem. Den chansen ska vi verkligen försöka ta.

Nej, nu är det snart matdags för Svea. Fredriks dotter är en riktig solstråle och ler med hela ansiktet när han bär henne på sin arm. Det är några år kvar innan hon kan börja i handbollskolan men åren går fort, säger jag till Fredrik när vi går bort mot bilarna! Självklart är både Fredrik och Svea på plats i Scandinavium på torsdag, är du?

Ni har väl köpt biljetter till matchen på torsdag 17/11 när IK Sävehof tar emot Kadetten Schaffhausen kl. 19.10 i Scandinavium? Om inte, gör det idag!

Text: P. B. Hallén
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..