190618_juniorer_alaget_640

JUNIORER TILL HERRLAGET

Efter USM-guld och fina insatser under året i farmarlaget får två spelare som redan testat på Handbollsligan, Anders Forsell-Schefvert och Emil Berlin var sitt tvåårskontrakt med herrlaget. Även Henrik Rhåsson som varit långtidsskadad efter en korsbandsskada erbjuds ett ettårskontrakt. Med detta är herrtruppen komplett även om det kan dyka upp någon extra förstärkning innan säsongen drar igång med träningsmatch mot IFK Kristianstad i Lysekil, fredag 26 juli 17:00 i Kronbergshallen.

Om Anders Forsell-Schefvert.

– Anders är den senaste talangen som kommit från den meriterade handbollsfamiljen. En hårdsatsande talang som vi tror mycket på, en modern spelare som blandar spelsinne med hänsynslösa satsningar, säger Sportchef Emil Berggren.

– Det känns riktigt bra och roligt att komma upp till A-laget. Och ser fram emot att kunna utvecklas ännu mer i en sådan bra klubb som Sävehof, säger Anders Forsell-Schefvert.

Om Emil Berlin.

– Emil är en oerhört spelskicklig handbollsspelare som vi kommer  få mycket nytta av i framtiden. Kan spela kant men vi ser honom mest som niometer. Där är han oerhört bra på att ha rätt avstånd till försvararen och släppa bollen på precis rätt tidpunkt, säger Sportchef Emil Berggren.

– Jag är otroligt glad och tacksam att jag får fortsätta utvecklas som handbollsspelare i Sävehof, det är något jag drömt om ända sedan jag började i handbollsskolan och ser framemot några lärorika år i Sävehof, säger Emil Berlin.

Om Henrik Rhåsson.

– Trots att Henrik Rhåsson har vart korsbandsskadad  senaste säsongen så väljer vi att lyfta upp honom i a-laget. Vi tror på honom och speciellt hans inställning och vinnarskalle. Henrik är snabb, med ett lurigt skott som avgjort många matcher, säger Sportchef Emil Berggren.

– Jag ser framemot att få chansen i A-laget, det är skönt att få fortsätta i en miljö man känner sig trygg i, speciellt efter ett år som skadad. Det känns riktigt bra, säger Henrik Rhåsson.

 

 

 

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..