John Blund-taktiken på väg att fälla Kolding

Vi trodde att vi skulle få se en känsloladdad och kampfylld match idag. Vi hoppades få uppleva ett taggat Sävehof som ville göra allt för att ta den där sista slutspelsplatsen. Men när matchen drog igång verkade bägge lagen ha lämnat viljan i omklädningsrummen.

När sedan det första målet väl kom så var det motståndarna, som typiskt nog för Sävehofs Champions League-spel, nätade först. 1-0 blev 4-1 och sedan rann det iväg med en fasansfull hastighet. Danskarna gick på trekvartsfart och lekte sönder ett Sävehof som gick på tomgång. I paus var ställningen pinsamma 21-11 efter ett tafatt försvarsspel och en lång rad tekniska fel av bortalaget.

Men Sävehof verkade med sitt andefattiga spel få Kolding att slappna av och mitt i andra halvleken var det som om danskarna slutligen föll i sömn. Sävehof kunde genom en rad enkla mål närma sig i målprotokollet. En del av framspelningarna (speciellt av Johan Jakobsson) var riktiga delikatesser och firma Barud/Fritzon på linjen levererade. Tyvärr var det för sent, alldeles för sent. Sävehof kom så nära som fyra måls underläge innan Koldings tränare Ingemar Linnéll tog time out och skakade liv i sina danska stjärnor.

Under andra halvlek valde tränare Franzén att bänka Jonathan Stenbäcken och Robert Johansson och istället tog Erik Forsell-Schefvert chansen. Han var – tillsammans med linjespelarna – bäst idag och den storvuxne tonåringen kommer säkert att få fler chanser framöver.

Den stora frågan är hur Sävehof gång efter gång i detta Champions League har kunnat tappa till stora underlägen tidigt i matcherna. Dagens svar är ”usel inställning” och det är märkligt att ett lag kan gå ut till en måstematch i en internationell match utan kampvilja. Det här var inte ett lag som var så förberedda de kunde bli…

Assisterande tränare Henrik Signell var förstås inte nöjd efteråt:
– I första halvlek är huvudet nån helt annanstans, samtidigt som Kolding är bra då – och gör mål på allt. Sedan tycker jag att vi i andra halvlek gör det väldigt bra framåt.

KIF KOLDING-IK SÄVEHOF 33-27 (21-11)
Målskyttar KIF:
Lars Christiansen 9, Lasse Mikkelsen 6, Lukas Karlsson och Bo Spellerberg 4, Muhamed Toromanovic och Kasper Søndergaard Sarup 3, Ratko Nikolic, Simon Edelberg Jensen och Mads Forslund 1.
IKS: Erik Fritzon 6, Niklas Barud 5, Johan Jakobsson 4, Jonathan Stenbäcken och Erik Forsell-Schefvert 3, Emil Berggren 2, Robert Johansson, Jesper Nielsen, Tobias Johansson och Viktor Ottosson 1.
Utvisningar KIF:
3×2 min. IKS: 0x2 min.
Publik: 2 200

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..