170403_johanna_forsberg_640

JOHANNA FORSBERG TILLBAKA

Johanna Forsberg tillbaka i A-laget

Efter SM-guldet 2015 lämnade då 19-åriga mittsexan Sävehof för spel i BK Heid. Ett sätt för Johanna att utvecklas i sin handbollsroll. Johanna har haft ett fantastiskt år i BK Heid och ligger i toppen av SHE för ”mest effektiva spelare” och blev tvåa i månadens spelare i januari.

Johanna har Sävehof som moderklubb och kommer att ersätta Elin Enhörning som linjespelare när Elin slutar efter säsongen. Nästa säsong kommer Sävehof förfoga över två unga och heta linjespelare i Thess Krönell (född 96) och Johanna Forsberg (född 95)

Johanna har gjort 101/120 mål under säsongen vilket ger henne 84% och är med det bäst i SHE, hon ligger på tolfte plats i skytteligan och är i Sävehof bara slagen av Emma Ekenman-Fernis som är åtta totalt. Johanna är även årets linjespelare i SHE och uttagen i All-star laget.

– En härlig värvning ! Jätte kul att se Johanna i rätt klubbfärger igen, hon gjort en riktigt fin resa och jag tycker det är extra roligt när man har följt henne under många år, säger Anders Eliasson

– Vi är mycket glada att få tillbaka Johanna efter två år i Heid. Med henne i laget kommer vårat kontringsspel bli ännu starkare och den stora roll hon haft i Heid har utvecklat henne ytterligare på alla plan, så det ska bli mycket spännande och roligt att få jobba vidare med henne igen, säger Henrik Signell

– Jätteroligt att komma hem till mitt ”gamla” lag även om jag har stortrivts i Heid. Jag har fått mycket ansvar i Heid och jag hoppas det kommer avspegla sig när jag börjar spela i Sävehof igen, tidigare stod man ju lite i bakgrunden och det var andra som tog ansvar. i Heid har jag fått mycket förtroende och det hoppas jag även att jag får i Sävehof. Men först skall jag spela kvartsfinal mot mitt nygamla lag och det skall inte bli en lätt match för Sävehof, säger Johanna och skrattar.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..