JOHANNA FORSBERG TILLBAKA

Johanna Forsberg tillbaka i A-laget

Efter SM-guldet 2015 lämnade då 19-åriga mittsexan Sävehof för spel i BK Heid. Ett sätt för Johanna att utvecklas i sin handbollsroll. Johanna har haft ett fantastiskt år i BK Heid och ligger i toppen av SHE för ”mest effektiva spelare” och blev tvåa i månadens spelare i januari.

Johanna har Sävehof som moderklubb och kommer att ersätta Elin Enhörning som linjespelare när Elin slutar efter säsongen. Nästa säsong kommer Sävehof förfoga över två unga och heta linjespelare i Thess Krönell (född 96) och Johanna Forsberg (född 95)

Johanna har gjort 101/120 mål under säsongen vilket ger henne 84% och är med det bäst i SHE, hon ligger på tolfte plats i skytteligan och är i Sävehof bara slagen av Emma Ekenman-Fernis som är åtta totalt. Johanna är även årets linjespelare i SHE och uttagen i All-star laget.

– En härlig värvning ! Jätte kul att se Johanna i rätt klubbfärger igen, hon gjort en riktigt fin resa och jag tycker det är extra roligt när man har följt henne under många år, säger Anders Eliasson

– Vi är mycket glada att få tillbaka Johanna efter två år i Heid. Med henne i laget kommer vårat kontringsspel bli ännu starkare och den stora roll hon haft i Heid har utvecklat henne ytterligare på alla plan, så det ska bli mycket spännande och roligt att få jobba vidare med henne igen, säger Henrik Signell

– Jätteroligt att komma hem till mitt ”gamla” lag även om jag har stortrivts i Heid. Jag har fått mycket ansvar i Heid och jag hoppas det kommer avspegla sig när jag börjar spela i Sävehof igen, tidigare stod man ju lite i bakgrunden och det var andra som tog ansvar. i Heid har jag fått mycket förtroende och det hoppas jag även att jag får i Sävehof. Men först skall jag spela kvartsfinal mot mitt nygamla lag och det skall inte bli en lätt match för Sävehof, säger Johanna och skrattar.