Johanna Bundsen förlänger med två år

Elitseriens bästa målvakt, med nästan 50 i räddningsprocent och som i bronsmatchen under handbolls EM gjorde flera matchavgörande räddningar i slutsekunderna, har valt att skriva på för två nya år i Sävehof. Johanna kom som ungdomsspelare från Kroppskultur till Sävehof, där hon delar målvaktsrollen med landslagskollegan Filippa Idéhn. En kombination som har visat sig vara otroligt utvecklande för båda spelarna.

 – Klart man fått förfrågningar men det känns oerhört kul och inspirerande att fortsätta i Sävehof. En fantastisk klubb att utvecklas i och vi är ett riktigt grymt gäng både på och utanför planen. Jag har spelat sju säsonger i klubben men är fortfarande väldigt ung för att vara målvakt och känner att utvecklingskurvan går stadigt uppåt. Kolla Mattias Andersson i VM, han är ju fantastisk och nästan 40 år, så jag hinner nog med eventuellt utlandspel i framtiden. Nu är fokus på nytt SM guld, framtida Champions League matcher och att kliva in i nya Partille Arena 2016, säger en glad Johanna Bundsen.

 – En väldigt bra målvakt med en makalös potential, kan bli hur bra som helst. Självklart känns det skönt att Johanna är kvar i klubben. Att förfoga över landets två bästa målvakter är en ynnest som inte många får möjlighet till, säger Anders Eliasson, Sportchef i Sävehof, som är nöjd med det nya kontraktet.

 – Väldigt viktigt för framtiden att vi har bra målvakter när vi har fått en position i Sverige och internationellt som är viktig att behålla. Vi vill fortsätta vara ett topplag och då är det avgörande med bra målvakter. Johanna visar hela tiden att hon har en strålande framtid i klubben. Johanna har varit skadefri under säsongen och utvecklats mycket med hjälp av Fikret Handan (Målvaktstränare i Sävehof), säger Henrik Signell.

 

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..