Johanna Ahlm till Danmark

PRESSRELEASE FRÅN IK SÄVEHOF

IK Sävehofs landslagsstjärna Johanna Ahlm, blir professionell Handbollsspelare.

Från och med juni månad kommer hon att tillhöra den danska proffsklubben Aalborg. En rad svenska spelare finns redan representerade i den danska storklubben men framförallt tränas de av den förre Sävehoftränaren Björn Blomquist.

Vi tappar en av våra mest värdefulla och bästa spelare, men ser detta som väldigt positivt för Johannas fortsatta utveckling på handbollsplanen, samtidigt ges det möjlighet för andra spelare att ta ett större ansvar i vårt fortsatta lagbygge inom IK Sävehof.

Johanna Ahlm, IK Sävehof, utsågs säsongen 2008 till årets spelare och motiveringen löd:

Johanna har, trots sin ungdom, gjort en enastående säsong. I såväl klubb- som landslag har hon under hela spelåret hållit en hög och jämn nivå. Inte minst i de TV-fester som IK Sävehofs Champions League-matcher innebar. Såväl på som utanför planen uppträder Johanna helt igenom professionellt. Hon är en mycket viktig spelare i svensk handboll och en fin förebild för kommande generationers handbollsspelare.

Vi kan bara inflika i ovanstående, samt tillägga att hennes explosivitet och rapphet kommer att bära henne själv och damlandslaget till nya och större framgångar.

Vi önskar Johanna lycka till i sin nya klubb.

Hälsningar
IK Sävehof

Jerry Hallbäck

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..