Johanna Ahlm inför matchen på söndag

Johanna Ahlm – ”Har du lärt dig någon Danska än?”
– Jodå, har ju bott här i snart 3 år nu… Men det jag pratar är väl inte riktig danska men alla förstår vad jag säger och det är ju det viktigaste.

Har du funnit dig tillrätta i Viborg och ditt nya lag? Har det varit en stor omställning för dig?
– Det har ju varit lite turbulenta år med klubbyte och skador, men nu har jag kommit på plats riktigt bra och trivs kanon. Jag trivs väldigt bra i laget men också bra i klubben och med alla som arbetar där.

Vad tror du kommer att bli den avgörande faktorn i matchen mot IK Sävehof?
– Försvarsspelet! Sist vi spelade mot Sävehof (på försäsongen) så spelade vi riktigt bra där och fick många lätta kontringar. Det är nog där vi är som farligast. Men det är också där Sävehof är som bäst… Det lag som vinner försvar/målvaktsmatchen vinner helt enkelt!

Är det någon av Sävehof spelarna som du tror blir mer tongivande i matchen mot er?
– Ida har varit riktigt bra hela året och mycket handlar om 9 meters spelarna. Sen gäller det ju att få hål på Cissi i målet…

Vilka kvalitéer tycker du är dina främsta som handbollsspelare? Teknik, styrka, snabbhet etc?
– Det är nog min snabbhet och explosivitet. Men också att jag är rätt ”all around”, har både skott, genombrott och inspel. 

Hur mycket aktiviteter i ”PR-syfte” är ni spelare engagerade i utanför planen! Så som events, träffar med sponsorer, autografskrivande etc.
– Det blir mest de danska spelarna som är ute på PR-uppdrag och liknande. Men ett par gånger varje år stället vi andra spelare också upp. Det är oftast att vi är ute och tränar unga lag i olika samarbetsklubbar. Det betyder mycket för klubben.

Hur laddar du inför match?
– När vi spelar hemma match är vi ett gäng i laget som alltid äter brunch tillsammans. Sen brukar jag gå en promenad, sova lite och lyssna på go musik. Jag är inte en sån person som måste ha samma upplägg varje match… Jag gör lite vad jag känner för just den dagen.

Hur mycket upplever ni som spelare det landet/staden ni besöker när ni spelar bortamatcher?
– Tyvärr alldeles för lite. Man har varit runt i så många länder men oftast är det ju bara en helg och då kommer ju alltid handbollen först. Hade gärna velat visa mitt lag hur fint Göteborg är, men det kommer vi nog tyvärr inte få tid till och sen bor vi inte så det är gångavstånd någonstans.

Vem är den svåraste/duktigaste handbollsspelaren du mött? Och varför?
– Som målvakt är det helt klart Katrine Lunde, har alltid problem med henne. När vi spelade i samma lag kunde jag komma hem från en träning och vara glad över att ha gjort 3 mål under hela träningen… Som utespelare är det nog Bojana Popovic, hon var explosiv, bra skott, bra genombrott, bra spelförståelse… Världens bästa helt enkelt! Men henne har jag aldrig spelat mot bara med.

Vilket är ditt bästa handbollsminne hittills?
– Jag har 3 bästa handbollsminnen… SM-guldet i Globen 2007, OS-kvalet och självklart OS och sen när vi vann CL med Viborg 2010.

Något speciell hälsning du vill framföra till alla supporters som kommer att vara på plats i Partillebohallen den 5:e februari?
– Först och främst vill jag säga något till alla er som inte har tänkt att komma –Synd för er! Ni kommer att missa något! Till er som är på plats så är jag helt säker på att det kommer bli en underhållande match och rolig handboll. Och jag hade hellre sett att vi skulle mötas i en final än redan nu… Men må bästa lag vinna.

Ni har väl köpt biljetter till den 5:e februari. IK Sävehof mot Viborg kl. 15.00 i Partillebohallen! Om inte, gör det idag

Text: P.B. Hallén
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..