22_johanna_Ahlm_1920

JOHANNA AHLM FORTSÄTTER I SÄVEHOF

Inför säsongen 2016/2017 skulle Johanna återvända och hjälpa Sävehof till sitt elfte raka SM-guld. Så var tanken men tyvärr tog den slut under uppladdningen till OS då Johanna ådrog sig en korsbandsskada. Efter operation, rehab och graviditet gjorde Johanna comeback i januari och har under våren åter visat sina kvalitéer som spelfördelare och målskytt, under slutspelet gjorde Johanna 18 mål på åtta matcher.

Johanna har skrivit på för ytterligare ett år i Sävehof.

– Den största anledningen till att jag har valt att förlänga med Sävehof är att jag inte känner mig färdig som handbollsspelare. Jag har haft en lång periods frånvaro orsakat av skada och graviditet. Jag tror och hoppas kunna prestera på en högre nivå nästa säsong än vad jag lyckats med än så länge sedan min comeback. Jag vill sluta på topp och framför allt själv ta beslutet att sluta när suget inte finns där mer, det gör det fortfarande. Jag ser fram emot att träna hårt i sommar och sen göra en riktigt bra säsong tillsammans med mina lagkamrater. Jag kan inte tänka mig att spela i någon annan svensk klubb än Sävehof och klubben har som mål att fortsätta spela finaler och förhoppningsvis Champions League vilket också stämmer helt överens med mina mål, säger Johanna Ahlm.

 – IK Sävehof ska vara med i toppen många år till och Johanna vill vara med och bidra till detta, en tjej som har så mycket handboll i sig och vill få ut detta på handbollsplan. Johanna blir en viktig kugge nu när Ida väljer att sluta, säger Hanna Fogelström

Namn: Johanna Ahlm
Nummer: 22
Född: 1987
Position: 9M
Längd: 175 cm
Vikt: 73 kg
Säsonger: 15 (8 i Sävehof, 7 i Danmark)
Till Sävehof: Egen produkt
Moderklubb: IK Sävehof
Klubbar: IK Sävehof, Aalborg DH, Viborg HK, Team Esbjerg, FC Midtjylland, IK Sävehof
Landskamper: 141A, 31U, 6J
Meriter: 4 SM-guld, 2 SM-silver, 5 USM-guld, 2 USM-silver
Internationellt: Champions League guld, EM-brons, DM-guld, DM-silver.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..