200310_joanna_lindvall_1920

JOANNA AVSLUTAR SIN KARRIÄR

– Efter att jag ådrog mig min knäskada i oktober 2018 var målet att komma tillbaka. Under den korta tid som jag var tillbaka var det svårt att undgå att mitt knä inte längre klarar av den fysiska belastning som krävs för att kunna träna och spela handboll. Därför har jag, i samråd med klubben, det medicinska teamet och min fysioterapeut Elvir Rakovic tagit beslutet att jag från och med nu avslutar min handbollskarriär.

– Att tvingas sluta på grund av en skada och inte själv få bestämma när skorna ska läggas på hyllan är mer eller mindre svårt att acceptera. Dock är det på ett sätt en lättnad att numera kunna undgå den stress som uppstår när jag på grund av knät inte kan träna eller spela handboll, och när människor med största välmening frågar hur det går och när jag är tillbaka. Ett liv utan gulsvarta klädesplagg som är pyntade av sponsorer och det finaste klubbmärket, matchspel som är inramade av såväl kritiska som stöttande supportrar, samt all den tid som spenderas med mitt underbara lag ersätts nu av en friare vardag.

Med detta vill jag tacka för mina, snart, 18 år i klubben! Tusen tack till alla som på något sätt har stöttat, och utvecklat mig som handbollsspelare, men även som person. Det finns många fina och oförglömliga stunder att blicka tillbaka på, i synnerhet de senaste sex åren tillsammans med Sävehofdam! Även om jag slutar nu kommer jag givetvis vara med så mycket som möjligt, och framförallt stötta tjejerna inför och under det kommande slutspelet, säger Joanna Lindvall Haggren.

– Det är alltid tråkigt när folk tvingas sluta på grund av skada. Joanna har varit Sävehof trogen i hela sitt liv. Hon har vunnit 5 SM-guld och vart en stor del av vårt lag de senaste åren. Att ta sig tillbaka efter en korsbandsskada är inte helt enkelt och man får inte glömma att Joanna faktiskt kom tillbaka, och spelade några fina matcher innan knät tyvärr gjorde sig påmint igen. Klubben önskar Joanna all lycka till i framtiden med vad hon är tar sig för, säger Emil Berggren.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..