Handboll, SHE, Final 4, H65 Höör - Sävehof

JESPERS KOMMENTARER EFTER SM-GULDET

I den gulsvarta truppen finns det de som har vunnit mer än en handfull SM-guld, medan det finns de som för första gången får guldmedaljen om halsen. Under sin första säsong som huvudtränare för IK Sävehofs damlag lyckades Jesper Östlund leda laget till förstaplats i såväl grundserien, ATG Svenska Cupen som slutspelet.

Hur är känslorna efter att SM-guldet är säkrat?
– Det är lättnad och glädje, men även någon typ av tomhet eftersom säsongen är slut. Det är så mycket känslor i kroppen. Det är också ett avslut för några av spelarna som kommer att lämna oss, så det är känslosamt.

Laget fick en fin start på det som kom att bli den avgörande finalmatchen med 4–0 på tavlan efter fem minuters spel. Sedan kom Höör ikapp och det blev jämnt hela vägen in på slutsignalen.
– Ja, vi hade kunnat leda med 7–0 där i början. Om man tittar på matchen som helhet så var det vårt försvar som blev avgörande. Jämfört med de tre tidigare matcherna så fick vi en fullträff i det defensiva, medan anfallsspelet var lite sämre.

Med 30 sekunder kvar av matchen och uddamålsledning stod Line Bergfeldt för en fullständigt magisk räddning. Hur gick tankarna hos dig då?
– Jag hann knappt jubla utan jag försökte bara se vad som skulle hända efter det, men jag blev såklart otroligt glad! Att det var hon som stod som matchvinnare var lite osannolikt.

På något sätt är det väl talande för hur alla i truppen har bidragit till det här guldet?
– Ja, det är något vi har sett genom hela slutspelet. Ena dagen har det varit Irma (Wester Kocanovic) och andra dagen har det varit (Emma) Mihailovic, till exempel. Av olika anledningar var kanske (Ida) Sembe och Laura (Jensen) inte de som var mest framstående under grundserien, men här i slutspelet har de verkligen levererat. Vi har så många spelare som kan avgöra. Till slut blev det Line Bergfeldt, vilket kanske inte var det jag trodde när jag vaknade imorse, men det är helt fantastiskt att hon avgjorde.

Serieseger, cupseger och SM-guld. Alla säsongens mål infriades?
– Det är helt fantastiskt att vi lyckas lösa alla nationella titlar. Om man får vara lite tråkig så bommade vi att gå vidare i European League, men i kvalet blev vi lottade mot ett av de bästa lagen. I dag väljer vi att fokusera på enbart det positiva och det är som sagt helt fantastiskt att vi lyckades lösa alla nationella titlar i år!

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..