Jesper Parker klar för Sävehof

Sävehof har gjort klart med målvakten Jesper Parker, kontraktet kommer att löpa på en säsong med start från 1 augusti. Eftersom vi går in i en säsong med lika många matcher som förra säsongen, känner vi att vi är i behov av tre målvakter i A-truppen. Det finns även juniormålvakter som vi kommer att låta vara med under perioder i A-truppen eftersom belastningen kommer att vara hög, lägg därtill att Peter Johannesson förmodligen kommer att representera U21 landslaget. Jesper kommer närmast från Kärra HF.

Jesper är en lång och stor målvakt som satsar på att spela OS i London 2012 för Brittiska handbollslandslaget. Vi hälsar Jesper välkommen och han har tidigare representerat följande klubbar:
Redbergslids IK (moderklubb, 2 elitseriesäsonger), Sundsvalls HK, BK Heid, Kärra HF.

Jesper berättar för oss att Brittiska handbollslandslaget kommer att vara värdnation under OS i London 2012. För att dra så stor nytta som möjligt av den uppståndelse som sporten kommer att få under OS arbetar vi hårt för att ta laget till en slagkraftig nivå. Jämfört med Sverige och andra nordiska länder saknar Storbritannien handbollstradion, så det är en stor utmaning och kräver mycket individuellt ansvar av spelarna, fortsätter Jesper. Huvudtränare är Dragan Djukic som bland annat lett Schweiz och toppklubben PICK Szeged. Målet är att vi tar oss vidare från OS-gruppen till slutspelet och presterar en handboll som lockar ungdomar till sporten, så att vårt OS-deltagande leder till att sporten kan fortsätta sin utveckling i Storbritannien, avslutar Jesper.

Jerry Hallbäck

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..