Foto: MATHIAS BERGELD

JESPER KONRADSSONS USAM NÎMES GARD KOMMER TILL PARTILLE ARENA

Med förflutet i bland annat Alingsås HK har Jesper Konradsson vid mängder av tillfällen ställts mot IK Sävehof. På fredagskvällen är det dags igen när franska USAM Nîmes Gard är med och deltar i träningsturneringen i Partille Arena. Spelfördelaren ger oss här en insyn i hans nuvarande lag inför resan till Sverige.

Hur ska det bli att komma till Partille och spela handboll igen?
– Även om det bara är en träningsmatch så ska det bli roligt. Det har alltid varit speciellt att möta Sävehof. Genom åren har det kanske inte varit min favoritklubb, det har ju varit en stor rival till klubbarna som jag tidigare har spelat för. Det brukar alltid bli roliga matcher, för även om jag har många kompisar där så är det stor rivalitet på planen.

Har du något minne som sticker ut från matcherna mot Sävehof genom åren?
– Det är många faktiskt. Den sista matchen jag spelade mot Sävehof när jag var i Alingsås var det som blev en fjärde och avgörande semifinal året innan jag flyttade till Danmark (2017). Då vann vi i Partille Arena och gick till SM-final. Det minnet kommer först. Sedan minns jag såklart en massa matcher i Partillebohallen – den hallen saknar man lite. Jag har spelat där sedan jag var liten och det har alltid varit kul att spela i Partillebohallen.

Hur är Nîmes som förening att spela handboll i?
– Det är en professionell klubb med mycket publik och stort intresse i staden. Det skiljer sig en del från hur det är i Sverige och för mig som utlänning så är det inte alla som pratar engelska till exempel. Klubben är dock duktig på att få en att känna att man är en del av föreningen. Det finns ingenting att klaga på.

Förra året hade ni Ljubomir Vranjes som coach. Vilka typer av förändringar har det blivit med den nye huvudtränaren?
– Inte så mycket mer än att det pratas mer franska än tidigare. Han som är huvudtränare nu var assisterande förra året och han har tagit vid där Vranjes slutade, så rent handbollsmässigt har det inte blivit så mycket ändringar. Spelarmässigt har vi också ett ganska så liknande lag som förra året.

Berätta om din roll i laget!
– I början av förra säsongen var min roll liten, men efter tre-fyra månader blev den större. Jag är väl den som är ansvarig för hur vi spelar i anfallet och ska sätta upp spelen som en playmaker, vilket är samma roll som jag har haft i de flesta lag jag spelat för. Det är den roll jag vill ha och då gäller det att prestera, annars kan man inte begära att ha den rollen.

Hur ser förväntningarna ut hos er inför helgens turnering?
– Det här blir våra första träningsmatcher efter tre veckor med fysisk träning. Så stundtals kommer det nog att se lite knackigt ut, men det handlar om att komma igång och att hitta in i det matchtempo som vi vill ha. Det blir också en chans att få möta andra typer av lag. I Frankrike springer man mycket och tempot är högt, men jag tror att det är ännu högre mot svenska lag. Det kommer dessutom att vara yngre spelare med färre kilon och mer tempo som vi möter. Sävehof spelar en smart anfallshandboll, vilket jag tror kan vara en överraskning för många.

Blickar vi lite längre fram i tiden, vad hoppas ni uppnå under säsongens gång?
– Klubben har som målsättning att spela i Europa. Förra året kom vi femma, vilket vanligtvis hade lett till Europaplats, men Frankrike har precis förlorat en plats där så det blev inget. Den här säsongen får vi sikta på att ta en placering till och komma fyra, vilket jag tycker är en rimlig målsättning.

Spelschema
Fredag 11/8 klockan 18:00 Sävehof –Nîmes
Lördag 12/8 klockan 17:00 Elverum–Nîmes
Söndag 13/8 klockan 15:00 Sävehof–Elverum
Samtliga matcher spelas i Partille Arena.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

EUROPEAN LEAGUE IK SÄVEHOF v RK NEXE (CRO) Tisdag 5..

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..