Jerry om Sävehof Handball Camp

Jerry Hallbäck är ansvarig för Sävehof Handball Camp, nedan svarar han på några frågor nu när andra träningsveckan är över.

Sävehof Handball Camp har precis avslutat sin andra vecka, hur tycker du att det såg ut på träningarna?
– Mycket bra, alla är glada och har mycket spring i benen. Entusiastiska deltagare och ledare/instruktörer som bjuder på sig själva. Alla verkar trivas och många får nya kompisar från norr till söder.

Förra veckan var det ungdomar födda 92-94 som tränade, denna veckan tränar dem som är födda 95-98, skillnaden kontra ”äldre” och ”yngre” ?
– Mer fart och kraft under förra veckan, men många lirare under denna veckan. Lite lugnare var det kanske med de äldre barnen men samtidigt är det en otroligt skön stämning mellan de yngre, detta eftersom de är lite mer spontana. Sammantaget två jättefina veckor med härliga individer.

Har Campen blivit så som ni tänkte när ni drog igång projektet?
– Absolut, glädjen och nyfikenheten på att lära sig nya saker, samt träffa nya kompisar är enorm och det är riktigt läckert att se och lyssna på.

Det är ju som sagt en hel del ungdomar med, är det någon som ni redan nu ser att hon/han kan bli något extra? Någon som ni rent av vill värva till klubben?
– Hahaha dom här killarna och tjejerna är inte så gamla, det viktiga är att vi kan vara med och bidrar till att de tycker att handboll är det roligaste som finns, samtidigt som de skall tycka att Sävehof är en bra förening. Sen finns det helt klart en massa talanger som kommer att bli duktiga handbollsspelare.

Elitspelarna (bl.a. Berggren, Odén, Bella, Ahlm) tillsammans med dig, Magnus ”Bagarn” Johansson, Henrik Signell (HJ tränare) och Madelene Olsson (DJ tränare) verkar ha tyckt om campen, kommentarer till det?
– Alla ledare/instruktörer som varit med gör en enorm insats, dels genom att de delar med sig av sitt handbollskunnande dels genom att de alla är sjyssta personligheter med härlig inställning och detta smittar av sig till deltagarna. Sen vill jag nämna våra största klippor – nämligen våra guider som lever och bor med alla ungdomar, de är Janni Sommargren, Jessy Nassif, Eric Schefvert och Pontus Axell, de är så underbara och grymma med det de arbetar med.

Tror du att Sävehof Handball Camp kommer att finnas även 2010?
– Absolut, detta är första året och enligt våra utvärderingsenkäter, så ser det väldigt positivt ut, med lite utveckling, saker som vi lärt oss och justeringar så kommer det bli ännu bättre till nästa år, det kan vi redan nu lova.

>> Information om Sävehof Handball Camp

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..