Jenny Wikensten förlänger med Sävehof.

Dubbelhänt kantspecialist med 7-SM guld förlänger med IK Sävehof

 Rutinerade Jenny Wikensten stannar i Sävehof ytterligare en säsong. Efter massor av framgångar både i Sävehof och i landslaget fanns en oro att Jenny hade andra planer men nu är det äntligen klart att en av Sävehofs främsta spelare genom tiderna förlänger med klubben. Högerkanten kommer fortsätta leverera där Jenny kommer att vara i ett svårstoppat par tillsammans med Joanna Haggren.

 – Jag har haft en enorm tur med att kunna kombinera mitt jobb med att spela handboll på heltid och nu när det kommer in många nya så blir det en nytändning för mig att fortsätta spela handboll på elitnivå. Jag hoppas att jag kan dela min erfarenhet och känsla som vi har i damlaget till de som kommer till laget. Det blir lite som ett nytt lag och jag kommer att få ta större ansvar nu när Hanna lämnar för utlandsspel, det känns väldigt motiverande, säger Jenny Wikensten.

– Alla runt damlaget tycker detta blir kanon, Jenny är ett föredöme på många sätt. Tillsammans med Joanna Haggren på denna högerkant så ser vi positivt på nästa säsong, säger Sävehofs Sportchef Anders Eliasson.

– Jenny har ju massor av rutin och är väldigt viktigt på många sätt i laget, både på planen men även utanför där hon verkligen visar att hon har kunskap och erfarenhet i mängder. Jenny är stabil i sitt läge och har varit med och präglat laget där det står idag. Det är skönt att hon fortsätter även nästa säsong vilket gör mig väldigt glad, säger tränare Henrik Signell.