Jenny Alm förlänger med två år

IK Sävehof fortsätter lagbygget för framtiden. Senast att förlänga är hårdskjutande vänster nian Jenny Alm. Jenny lämnade Uddevalla och Kroppskultur 2011 och har sedan dess både dominerat i Sävehof och debuterat i landslaget. Tillsammans med Ida Odén är Jenny Sävehofs bästa målskytt i Elitserien och ligger på fjärde plats i Champions League före både Andrea Lekic och Zsuzsanna Tomori.

– Fantastiskt roligt att en sådan mästerskytt och stor spelare stannar kvar i laget. Det betyder oerhört mycket att behålla en sådan spelare som Jenny. Hon är alltid bra och sprider bra vibbar både på och utanför planen, enligt Anders Eliasson, Sportchef.

– Det var egentligen inget snack om var jag skulle spela om jag var kvar i landet. Sävehof har allt det som behövs för att trivas som spelare, både på plan och utanför. En stor del är ju att vi spelar Champions League vilket inte man gör i andra lag. Jag tycker att jag växt som spelare under de senaste tre åren sen jag kom till laget och sista året har varit riktigt bra. Det skall bli riktigt kul att fortsätta växa i Sävehof, säger Jenny.

– Riktigt roligt att få behålla en sån viktig byggsten i laget som Jenny är. Hon är väldigt bra redan idag men jag är helt övertygad om att hon kommer att bli en riktig världsstjärna inom några år. Härligt att klubben och laget får behålla en sådan omtyckt spelare som är lika härlig även utanför planen, säger en glad och belåten Huvudtränare Henrik Signell.

 

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..