Inför finalen med Jennifer Kasman

Jennifer Kasman, 26, gör idag sin sista match i Sävehof-tröjan när laget möter Lugi HF i SM-finalen i Malmö Arena. Efter tillställningen väntar en flytt hem till Norrköping för Jennifer som missat stora delar av årets säsong på grund av en hälseneskada.

– Jag har tränat mycket rehab under min skadeperiod. Sen har det ju också blivit en del styrketräning då jag inte fått springa. Jag har hela tiden försökt att hålla igång, då jag har väldigt svårt att vara stilla, säger hon och skrattar.

Sävehofs damer genomförde idag ett lättare träningspass i matcharenan och Jennifer är nöjd med vad som presterades på handbollsplanen.

– Det kändes bra och det var kul att träna i matcharenan så här innan finalen.

Idag väntar Lugi i finalen för damlaget och Jennifer tror på en tuff och jämn match.

– Lugi har ett väldigt bra lag och två starka skyttar som vi måste försöka plocka bort. Vi måste spela ett bra försvarsspel och få lite enkla mål framåt för att kunna vinna. Men jag tycker att vi har en lite bredare trupp vilket kan vara till vår fördel. Den som orkar mest vinner och det ska bli vi.

Efter dagens finalmatch väntar en flytt tillbaka till hemstaden Norrköping för Jennifer som kommer att satsa mer på sin civila karriär.

– Jag kommer att satsa på mitt jobb inom fastighetsbranschen. Eventuellt så fortsätter jag också med handbollen i ett division 2-lag som finns i Norrköping. Men det har jag inte riktigt bestämt än, avslutar hon.

Damernas finalmatch mot Lugi visas på SVT 1 med sändningsstart klockan 15.00. Avkast sker klockan 15.15 i Malmö Arena.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Martin Gunnérus

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..