JAMINA ROBERTS ÅTER I SÄVEHOF

PUSSLET FALLER PÅ PLATS

Efter SM-guldet 2014 lämnade Jamina Roberts klubben för spel i danska Team Tvis Holstebro. Efter två år i Danmark väljer hon att återvända till Sävehof. Jamina är precis hemkommen från OS och landslagsuppdraget

IK Sävehof satsar stort inför klivet in i nya Partille Arena. I våras gjordes klart med hemvändarna och profilerna Jonas Larholm och Johanna Ahlm. I herrtruppen finns sedan tidigare rutin i form av Per Sandström och Victor Fridén samt talangerna William Bogojevic och Jonathan Edvardsson. På damsidan finns OS-profilerna Johanna Bundsen och Loui Sand – och ej att förglömma Sveriges förbundskapten Henrik Signell.

När det stod klart att Johanna Ahlm drabbades av en korsbandsskada under uppladdningen inför OS saknades en detalj i lagbygget, då föreningens målsättning är att ta ytterligare ett kliv internationellt i Champions League.

Anders Eliasson, sportchef i Sävehof har jobbat febrilt under sommaren och har nu den sista pusselbiten på plats för damlaget. En tredje OS-profil i Jamina Roberts, är nu klar för spel i Sävehof när det nalkas premiärfest i Partille Arena 17 september.

Jamina hade en framträdande roll i OS, brinner för Sävehof och syntes flitigt på Heden under Partille Cup. Hon är den perfekta sista pusselbiten inför en ny era i Partille Arena för den gulsvarta klubben. Sävehofs nya hemmaborg rymmer 4.100 åskådare och redan nu har Sävehof sålt runt 2.900 biljetter till handbollspremiären. Räkna med utsålt, gula läktare och handbollsfest i Partille då det skrivs historia denna dag.

Fantastisk värvning, en riktig klasspelare med massor av erfarenhet både nationellt och internationellt. Jamina har det där lilla extra och väldigt hög kapacitet. Riktigt roligt att få hem Jamina till laget igen nu när vi flyttar till Partille Arena, säger Anders Eliasson

Väldigt roligt att Jamina kommer tillbaka till Sävehof nu när vi står inför nya utmaningar och högre målsättning i Champions League. Jamina är ju en klasspelare med internationella mått och jag tycker hon är världens mest explosiva spelare när hon växlar upp och fintar bort sina motspelare i sitt genombrottspel. Hon är ju en stor profil som säkert kommer locka handbollsfans från många platser till Partille Arena under säsongen, säger Henrik Signell.

En härlig känsla, det var inte som att komma hem till Partillebohallen utan nåt helt nytt. Det känns väldigt spännande och häftigt att vara tillbaka i Sävehof. Enligt min mening finns det inte en mer välorganiserad förening och det är väldigt skönt med lite ordning igen. Att få vara med i satsningen på både Partille Arena och Champions League känns gött, säger Jamina Roberts

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..