Jamina avgjorde med tre sekunder kvar

Första halvlek var Skövde i förarsätet fram till det var en halv minut kvar, då Sävehof tog ledningen med 13-12 som även blev halvtidsresultatet.

Skövde punktade ”Bella” Gulldén vilket störde Sävehofs spel och resulterade i alldeles för många tekniska fel från hemmalagets sida.

Andra halvleken startade Skövde bäst och var i ledning med tio minuter kvar. Sävehof kommer återigen ikapp och går förbi med uddamålet. Lagen byter därefter mål med varandra, i slutet av matchen missar lagen återigen, eller vi kanske skall säga att målvakterna gör många fina räddningar.

Med minuten kvar att spela har Skövde bollen i anfall och ställningen är 26-26. Skövde lyckas inte att få iväg ett skott och Sävehof får sista chansen att avgöra första semifinalen. Och som man gör det, från stillastående i högernioposition skjuter Jamina Roberts allt vad hon orkar, bollen sitter så mycket i krysset som det bara går och jubel utbryter bland spelarna och publiken är inte sena att hänga på.

Återigen stort tack till Kamikaze som håller igång hela matchen och verkligen hjälper tjejerna till seger. Semifinal två spelas nu på tisdag i Arena Skövde, resa kommer att anordnas. Mer information inom kort på www.savehof.se

IK Sävehof – Skövde HF 27-26 (13-12)
IK Sävehof: Isabelle Gulldén 7, Jamina Roberts 5, Karin Isakson 5, Jessica Helleberg 3, Jennifer Kasman 2, Frida Tegstedt 2, Frida Toveby 2, Ida Odén 1.
Skövde HF: Malin Larsson 7, Erica Widell 6, Linda Cadario 5, Therese Wallter 5, Lovisa Henriksson 3.

Pris till bästa spelare:
IK Sävehof – Karin Isakson
Skövde HF – Lisa Karlsson

Text: Martin Gunnérus
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..