190116_johan_jakobsson_640

JAKOBSSON AVSLUTAR KARRIÄREN

Efter att Johan fick en ny hjärnskakning under EM i Kroatien för drygt ett år sedan har förhoppningarna varit att han åter skall kunna spela handboll. Det senaste året har Johan och läkarna gjort allt i sin makt för att Johan skulle kunna göra comeback. Johan mår idag mycket bättre men har insett att han aldrig kan spela handboll på elitnivå igen och avslutar därför sin handbollskarriär.

– Självklart tråkigt att inte själv få bestämma när jag skulle sluta spela handboll. Den långsamma återhämtningen, som fortfarande pågår, har gjort att jag inser att jag inte kommer kunna spela igen. Jag har fortfarande förhoppningen om att bli återställd till ett normalt liv vid sidan av handbollen, säger Johan Jakobsson.

 – Johan Jakobsson, en stor profil både på plan och utanför plan, har tyvärr blivit tvingad att avsluta sin handbollskarriär alldeles för tidigt.

För svensk handboll och IK Sävehofs framtid hade Johan med sin målmedvetenhet och kunskap behövts ytterligare ett antal år. Han tog steget att flytta hem från Tyskland och Flensburg för att skapa och höja nivån i Handbollsligan.

Med detta besked så vill vi tacka Johan för en lång och fantastisk karriär.

Vi är glada att Johan kommit tillbaka från sin skada så bra som han gjort och det är härligt och positivt att Johan är med oss så mycket som möjligt. Ett stort tack och många lyckönskningar, säger Anders Eliasson

 Från klubbens, alla supporters och spelarnas sida önskar vi Johan allt det bästa och att han skall kunna komma tillbaka och leva sitt liv som innan skadan. Vi kommer sakna allt det du gjort på och utanför planen i den gulsvarta och blågula dräkten. #gulsvartmagi

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..