"Jag tror att jag kan utvecklas mera"

Jamina Roberts, 21, gör sitt andra raka mästerskap med landslaget. Hon var med i EM förra året och tog då en silvermedalj. Jamina var också starkt bidragande till att Sävehofs damer kunde ta sitt tredje raka SM-guld i våras. För bara några veckor sedan förlängde hon även sitt kontrakt med föreningen.

– Säsongen har hittills varit väldigt bra. Vi har ju inte tappat några poäng och det kan vara mycket viktigt nu när serien vänder. För egen del har det väl varit lite upp och ner även fast det känts bättre på slutet.

Jamina, som gör sitt andra mästerskap tycker att hon har samma roll i landslaget nu som under EM.

– Jag har gått in i detta VM med samma roll som jag hade i det förra mästerskapet. Alltså som lite av en ”joker”. Det känns bra och tryggt att ha den uppgiften.

– Motståndet har inte varit det bästa hittils och inte heller lagets prestation. Vi måste höja oss betydligt om vi ska ha någon chans i de tuffare matcherna som väntar nu.

Jamina berättar vidare att hon inte har några speciella målsättningar uppsatta för sin egen del utan hoppas på att kunna bidra till spelet på ett bra sätt.

– Vi ska vinna gruppen genom att vinna alla matcher. Hur vi ska göra det är en helt annan sak.

Jamina förlängde nyligen sitt kontrakt med Sävehof över säsongen 2012-2013 och det är hon väldigt nöjd med.

– Jag är uppvuxen i klubben och trivs väldigt bra med laget och ”Bagarn”. Jag känner också att jag har mycket kvar att lära och tror att jag kan utvecklas mycket mera i Sävehof.

Hon hoppas att laget kan fortsätta på samma framgångsrika sätt som under hösten.

– En dröm är ju såklart att få stå där med SM-bucklan i maj. För att komma dit så krävs det hårt arbete. Men om vårsäsongen kan rulla vidare på samma sätt som under hösten, så tror jag att vi har goda chanser att lyckas med det, avslutar Jamina.

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..