"Jag kommer att vara på plats"

På en knastrig telefonledning får jag tag i dagens person….….jag tog flyget till Berlin…….nej riktigt så gick det inte till denna gången!

Wie gehts, Jonathan Stenbäcken? (red.anm. spelar numera för Füchse Berlin)
Mir geht’s super, ich fühle mich wohl in Berlin. (Jag mår bara bra och känner mig bekväm i Berlin)

Eftersom min tyska är begränsad till vilka verb som styr dativobjekt eller ackusativobjekt övergår intervjun nu till svenska.

Hur går det själv med tyskan, Jonathan? Pratar du flytande nu?
Det går bättre och bättre för varje dag i princip. Fast flytande tyska lär säkert dröja ett bra tag innan jag klarar av.

Har du funnit dig tillrätta i Berlin och ditt nya lag? Har det varit en stor omställning för dig?
Ja, det har varit en stor omställning för mig. Att lämna trygga Sävehof och Partille och framför allt Sverige där familj och vänner finns är såklart ett stort steg. Men nu känner jag att jag har funnit mig tillrätta och jag trivs jättebra i Berlin. Det är en grym stad.

Hur mycket aktiviteter i ”PR-syfte” är ni spelare engagerade i utanför planen? Så som events, träffar med sponsorer, autografskrivande etc.
Under försäsongen var det extremt mycket. Eller väldigt mycket mer än mot Sävehof. Vi åkte minst 2 gånger i veckan på events. Allt ifrån åka till stort köpcentrum för autografskrivning och träffa fans till att ha grillfest med sponsorer.

Hur väl känner du att dina nuvarande tränare kan tillvarata och vidareutveckla dina färdigheter som handbollsspelare?
Jag tror att jag kommer utvecklats väldigt mycket här i Berlin och självklart så tror jag även att min tränare kommer ha stor del att göra med det. Redan nu har han varit på mig med en del saker som jag måste förbättra.

Som du vet möter Sävehof, Kadetten Schaffhausen ikväll? Vad tror du om denna match? Har du några tips att dela med dig?
Jag tror detta är en match som Sävehof har bra chans att vinna. Men då gäller det att Sävehof spelar på topp. Det märkte vi förra året i Champions League, minsta lilla svacka under en period och motståndarna utnyttjar det direkt.

Kommer du själv att vara på plats i Göteborg ikväll eller kommer du att följa den via webben?
Jag kommer faktiskt att vara på plats. Jag gör mitt första Sverigebesök sen min flytt i somras, så skall bli kul att träffa alla igen.

Något speciell hälsning du vill framföra till alla gamla lagkompisar som kommer att vara på plats i Scandinavium den 17 november?
Se till och vinn bara (med glimten i ögat)!

Tack för att du tog dig tid, Jonathan och ett ”Viel Glück” även till dig så hoppas jag att vi ses snart!
Danke, Ja wir sehen uns Donnerstag.

Ni har väl köpt biljetter matchen ikväll, IK Sävehof mot Kadetten Schaffhausen kl. 19.10 i Scandinavium? Om inte, gör det idag!

Text: P. B. Hallén
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..