"Jag hyser största respekt för Kristianstad"

Uppehållet på en vecka kom verkligen lägligt för Sävehof.

Normalt sett skulle det inneburit hård träning, men Rustan Lundbäck har knappt kunnat ha någon träning alls med sitt lag.

– I stort sett har hela laget varit förkylt. Men har vi tur är vi igenom hela förkylningsperioden lagom till matchen, säger han.

Sävehof brukar omnämnas i samma andetag som man talar om en bred trupp, men det finns inte obegränsat med spelare att tillgå. När dessutom ungdomarna Simon Brännberg och Victor Axmalm lånats ut till Önnered under våren och Pontus Axell går korsbandsskadad har det helt enkelt blivit ont om folk på träningarna.

– Det känns ändå bra att vi hade alla samlade under januari. Det känns fortfarande som spelet sitter, tycker Rustan Lundbäck.

Sävehof har slagit Drott (hemma) och Helsingborg (borta) sedan elitserien hade omstart efter EM-uppehållet.´Det var två bra matcher, där framför allt insatsen mot Drott värmde både publik och granskande tränare.

– Vi ligger långt framme, säger Rustan Lundbäck.

I kväll är det match mot nykomlingen Kristianstad. Sävehof vann bortamötet med ett mål (25-24), men att utifrån det resultatet räkna in nya poäng låter riskabelt.

– Jag hyser största respekt för Kristianstad. Tycker att de gjort det bra i elitserien så här långt, och de har klokt folk både bland ledare och spelare, säger Rustan Lundbäck.

Det är tätt mellan matcherna nu. Efter dagens match är det bara träning imorgon innan Sävehof på nytt ska spela – då mot regerande svenska mästarna Alingsås på bortaplan.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..