"Jag har utvecklats mycket som spelare"

Jenny Alm, 22, har haft en händelserik höstsäsong. Jenny lämnade inför säsongen sin hemstad Uddevalla och Kroppskultur för spel i Sävehof. Och hittils har bytet varit ett riktigt lyckat sådant. Hon har spelat riktigt bra i Sävehof och gjort många viktiga mål som lett laget till serieledning. Och den succéartade hösten belönades med en plats i VM-truppen.

– Det har känts bra under hösten. Jag har kommit bra in i Sävehof och snabbt hittat min roll i laget. Jag har utvecklats mycket som spelare och det känns kul.

Jenny blev väldigt glad när hon fick beskedet av Per Johansson att hon skulle spela i VM.

– Det var bara lycka så klart. Det är ju en dröm att få representera Sverige i ett mästerskap.

Första matchen spelades mot Argentina. Den vanns med hela 37-11 av svenskorna och Jenny svarade för två mål.

– Vi gjorde en bra insats. Det var noggrant jobb matchen igenom och därför blev siffrorna så stora. Min egna insats var också ganska bra. Det var ju min första VM-match någonsin så det var ju nervöst, men det kändes helt okej.

– När det är så pass tajt mellan matcherna, så kör vi lite kortare träningspass. Men de innehåller ofta handboll, styrka och explosivitet på något sätt.

Jenny berättar vidare att hon hoppas på att få mycket speltid under VM. Men påpekar också att det är viktigt att prestera för att förtjäna den.

– Vi brukar alltid hålla oss till samma rutiner inför en match oavsett vilket motstånd vi möter. Men det beror ju också lite på vilken tid på den dagen den ska spelas.

– Det känns väldigt spännande och kul att få göra mästerskapsdebut. Förhoppningsvis kan vi spela bra handboll och ta oss långt i turneringen.

Hon berättar också att hon ser framemot vårsäsongen i Sävehof och hoppas att laget kan fortsätta med sitt fina spel som man hade under hösten.

– Jag hoppas att vi kan höja oss ytterligare några snäpp och spela ännu lite bättre. Att möta Viborg i Cupvinnarcupen ska också bli väldigt spännande, avslutar hon.

Sverige spelar sin nästa VM-match ikväll då Elfenbenskusten står för motståndet. Avkast sker 18.15 och matchen visas på TV4.

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..