"Jag har lärt mig mycket"

Mikael Franzén, 40, gör på lördag sin sista match på Sävehofs tränarbänk efter två framgångsrika säsonger. Efter SM-finalen mot IFK Kristianstad väntar ett nytt tränarjobb i elitseriekonkurrenten Alingsås HK till säsongen 2012-2013.

Sävehof vann semifinalserien mot Ystads IF med 3-1 i matcher och Mikael är väldigt nöjd att laget lyckades ta sig vidare till en ny final i Malmö Arena.

– Vi är det bättre laget sett över fyra matcher. Ystad gör det väldigt bra mot oss i den första matchen, men i de två nästkommande visar vi att vi är ett starkare lag. I den avslutande matchen börjar vi väldigt dåligt, men lyckas kämpa oss tillbaka och ta oss till final. Det var välförtjänt och jag tycker nästan att Skövde kom upp bättre och var tuffare att möta än Ystad, säger han.

Medan Guif och Kristianstad utkämpat en tuff avslutande semifinal har Mikael och laget haft möjlighet att vila upp sig lite och börjat jobba på lite detaljer.

– Killarna har laddat batterierna, medans jag har jobbat, haha. Men det har varit ett bra tillfälle att läsa på lite om motståndet och vi har även haft lite teori. Vi ska träna vidare under veckan på detaljer innan vi reser till Malmö för två avslutande pass.

IFK Kristianstad stod som segrare i semifinalen Guif efter en jämn och dramatisk semifinalserie. Och Mikael ser framemot att möta skåningarna i finalen.

– Det ska väldigt kul och det lär även bli en härlig inramning. Kristianstad kommer att ha ett enormt stöd av skåningarna på läktarna och har spelat väldigt bra på slutet. De har ett bra lag och har fått ihop sitt spel på slutet.

Mikael Franzén kom till Sävehof från HK Aranäs 2010 och har haft en väldigt framgångsrik och lärofylld tid i Partille-klubben.

– Jag har fått chansen att vara med om europeiska toppmatcher och lärt mig vad som krävs på den absolut högsta nivån. Vi har spelat över 55 matcher den här säsongen och att få jobba med killarna varje dag är väldigt lärorikt. Det har varit många bra erfarenheter från många tuffa matcher.

SM-finalen mot IFK Kristianstad i Malmö Arena blir Mikael Franzéns sista match som tränare i Sävehof. För till säsongen 2012-2013 tar han över elitseriekonkurrenten Alingsås HK.

– Det blir en väldigt bra lösning för mig. Det finns ett stort handbollsintresse i Alingsås och det ska bli kul att få komma till en av utmanarna inom Svensk handboll. Nu kommer jag att få brottas med lag som Sävehof och Kristianstad under mitt första år. Vi kommer att vara en slags underdog, avslutar han.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Danskt motstånd väntade för IK Sävehof i den första hemmamatchen..

GRUPPFINAL I EUROPEAN LEAGUE TISDAG 20 februari 18.45 IK Sävehof..

På söndagseftermiddagen ställdes IK Sävehof mot DVSC Schaeffler i Champions..