"Jag har inte gjort klart min analys än"

Jag lockar med mig dagens spelare ut på en liten promenad längs Säveån. Thomas Forsberg går med långa bestämda kliv så det gäller att hänga med i hans tempo.

Det sägs att du är en väldigt noggrann person och en riktigt duktig analytiker. Hur analyserar du en match som denna mot Kadetten Schaffhausen på torsdag, dagarna innan match?
Haha vad kul att man säger det, jag tror vi har en bra chans att vinna om vi spelar bra. Kadetten har ju visat upp bra resultat under många år i Europa så jag tror det blir en jämn och rolig match.

Vad tror du kommer att bli den avgörande faktorn i matchen mot Kadetten?
Att vi får en riktigt bra start i matchen, så vi kan spela med ett lugn i kroppen.

Har du redan nu full koll på hur alla spelare i Kadetten sätter sina skott?
Inte riktigt än, brukar kolla matcherna kvällen innan och samma dag så jag har inte gjort klart min analys än.

Hur går det med ditt träningsprogram/utbildning för målvakter?
Det går jättebra, jag tror att vi har hittat en bra form för hur det ska gå till att utbilda mv-spelet och vad man ska lägga vikt vid i olika åldrar. På sista tiden har jag inte kunnat lägga så mycket tid som jag önskat i och med alla Champions League resor.

Vi som ser dig vid sidan av plan undrar vad det är du säger till dina medspelare under matcherna? Och framför allt lyssnar de på vad du säger?
Ja hmmm vad säger jag, det är nog väldigt olika från match till match , men ofta vill man veta hur försvararen ser på situationen så man har samma uppfattning. Om dom lyssnar får du nog fråga dom.

Hur fördriver ni tiden när ni är ute och spelar i Champions League?
Kollar film på Ipad och spelar kort.

Ditt bästa handbollsminne?
Båda SM-Gulden är ju helt klart bästa minnen. Det första är ju alltid speciellt. Och det i år var ju fantastiskt för vi spelade så bra hela slutspelet och lyckades få en riktig fullträff i finalen. Jag ska inte heller glömma bort Partille Cup guldet 1990 när vi slog spanjorer i finalen med 7-5.

Vilka 3 saker packar du alltid ner i resväskan när ni åker på bortamatch?
Givetvis mina handbollskläder (skor, pungskydd, uppvärmningströja), kexchoklad och min Dator.

Efter denna fråga så har vi hunnit tillbaka till Partillebohallen, där träningen snart startar för A-laget. Jag tackar Thomas så jättemycket för att han ville ut och promenera med mig en stund och önskar honom och laget ett stort ”lycka till” inför matchen.

Ni har väl köpt biljetter till den 17 november. IK Sävehof mot Kadetten Schaffhausen kl. 19.10 i Scandinavium? Om inte, gör det idag!

Text: P. B. Hallén
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Danskt motstånd väntade för IK Sävehof i den första hemmamatchen..

GRUPPFINAL I EUROPEAN LEAGUE TISDAG 20 februari 18.45 IK Sävehof..

På söndagseftermiddagen ställdes IK Sävehof mot DVSC Schaeffler i Champions..