WilmaNyhetsbrev

INTERVJUER MED WILMA OCH RASMUS INFÖR SKURU MATCHEN!

SM-FINAL

Sävehof vs Skuru (1:5)

Måndag 16/5 kl 19.10

Efter tre raka segrar i såväl kvartsfinalen mot VästeråsIrsta som i semifinalen mot LUGI är det nu dags för SM-final mot regerande mästarna Skuru IK.

Sävehofs damer har chansen att ta sitt 15:e SM-guld, så alla medlemmar, partners och supportrar. Ta med alla Ni känner och ge Ert stöd till tjejerna

Tillsammans fyller vi Partille Arena och hejar fram våra damer till en seger.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

 https://savehof.ebiljett.nu/

RASMUS OVERBY

Första matchen spelas i Partille Arena där IK Sävehofs huvudtränare Rasmus Overby betonar vikten av att få en bra start på matchserien.

Om vi blickar tillbaka på semifinalserien mot Lugi så vann ni övertygande i tre raka matcher. Vad var det ni gjorde så bra mot dem?

– Vi fick till ett bra målvakts- och försvarsspel och även om vi blev utmanade i sju-mot-sex så stod vi emot det på ett bra sätt och straffade dem på deras misstag. Om vi fortsätter stressa motståndarna till tekniska fel, så blir vi svåra att spela mot.

Efter det avancemanget blev det återigen ett långt uppehåll från matcher. Hur har ni hanterat det?

– Till att börja med så tog vi lite ledigt, men sedan har vi gått in mer på detaljer och även lagt till mer på den fysiska biten.

Det är Skuru som väntar i finalerna. Hur går tankarna inför det motståndet?

– Framförallt kommer det bli väldigt roliga matcher att spela. Vi har lyckats spela oss till det roligaste som finns och nått det stora målet för säsongen, så det blir matcher att se fram emot. Det kommer bli utmanande att vara taktiskt bra förberedda och det handlar om att vara noggrann med bollen. Skuru är ett bra lag och som jag ser det är det en öppen final som kan gå åt båda hållen. Det handlar om att träffa rätt från början.

Vilka detaljer i spelet behöver ni få till på ett bra sätt för att det ska bli en rolig start på den här finalserien?

– Det gäller att vara noggrann i vårt anfallsspel så att de inte får de enkla målen på kontringar, det kan vara en nyckel till att vinna mot Skuru.

Vilka känslor är det som du kommer gå in i Partille Arena med på måndag när det är dags för den första finalmatchen?

– Det är en match man har sett fram emot så man kommer vara spänd och det gäller att njuta av att få en final på hemmaplan. Att spela final på hemmabanan betyder mycket och om vi kan få ett bra stöd från publiken så blir vi svåra att möta.

 

Wilma Kroon Andersson

Född: 14 juli 1998

Position i laget: Målvakt

Moderklubb: Skara HF

Debut i Sävehofs A-lag: 2017

Inför matchen berättar Wilma Kroon Andersson här bland annat om de vägvinnande prestationerna som hon och hennes målvaktskollegor visat upp i såväl kvarts- som semifinalspelet.

Sex vinster på sex matcher har det hittills blivit i slutspelet. Vad säger du om den handboll ni presterat såhär långt?

– Jag tycker att vi har spelat en väldigt rolig handboll och visat att vi har en bredd i truppen där alla har bidragit. Jag tycker också att det är många saker som vi filat på under säsongen som har börjat komma på plats nu, vilket är väldigt kul. Vi har ju haft många spelarförflyttningar med nya spelare som kommit in och spelare som blivit skadade. Det har gjort att vi fått anpassa oss, men nu tycker jag att samarbetena och kommunikationen har satt sig.

I kvartsfinalerna mot VästeråsIrsta var du fullständigt briljant, men drabbades sedan av körtelfeber innan du kunde göra comeback i den andra semifinalen. Berätta om det!

– Det var kul att få starta slutspelet på det sättet och jag är väldigt tacksam att jag sedan hann bli frisk väldigt fort. Sofie (Börjesson) har gjort det skitbra och vi kompletterar varandra jättebra. Det är alltid någon av oss som har dagen och det är skönt att ha den tryggheten.

Hur känner du dig nu med tanke på den tidigare sjukdomen?

– Jag missade ju egentligen bara en match, så det var skönt att det gick så fort och jag hade väldigt mycket tur i oturen. Nu känner jag mig i bra form, det har varit lite kämpigt men det har varit skönt att kunna lägga in lite mer träning nu när det inte varit matcher på någon vecka. Så nu mår jag bra och är svintaggad för finalspelet, vi har längtat i ett år på det här!

Förutom dig har vi även fått se Sofie Börjesson, Line Bergfeldt och Cassandra Rosenquist mellan Sävehof-målstolparna i slutspelet. Vad skulle du säga ligger bakom den bredden och höga kvaliteten som finns bland målvakterna i klubben?

– Vi har ju en jättefin ungdomssektion med bra tränare i klubben som gör att vi även får hit bra ungdomar. De vill utvecklas och jag hoppas att tjejerna tycker det är kul att vara med och få den moroten. För oss är det väldigt tryggt att ha juniormålvakterna som kan hjälpa till när vi är sjuka eller skadade, de är grymma och jättehärliga.

På måndag inleds äntligen finalserien. Vad förväntar du dig av de här kommande matcherna mot Skuru?

– Jag förväntar mig ett krig. Det kommer nog inte bli mycket finspel, utan det kommer att fajtas på banan. Jag hoppas att det kommer mycket publik och att vi kan visa att vi är starka på hemmaplan, samtidigt som jag hoppas att folk också åker med upp till Stockholm.

 

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..