Intervju med Victor Fridén

Heh:s Marcus Haglund ringde upp vår Victor Fridén för att kolla läget med högersexan. Här nedan följer intervjun som är saxad från www.heh.nu:

Sävehofs lovande kantspringare Victor Fridén är tillbaka i full fart igen efter sin skada. Med andra ord får kometerna Niclas Ekberg och Mattias Zachrisson se upp för nu blir konkurrensen om möjligt än tuffare på högerkanten i det svenska landslaget.

Men vi tar det hela från början. Fridén fick helt plötsigt svårt att andas under seriematchen mot Lugi i mitten av december. Lungkollaps var beskedet men det slutade inte där utan fick en tråkig uppföljning. Det blev nämligen två operationer bara på några dagar och givetvis vila för Fridén. Två månader senare var det dags igen och en ny vända på sjukhuset och ny vila för Fridén. Nu är dock H6:an i träning igen.

-Ja, jag har varit igång i 2-3 veckor och nu är jag med och slåss om platserna på lika villkor som alla andra i truppen, säger Victor Fridén.

Lungkollaps innebär lite enkelt förklarat att lungan faller ihop och tappar sin kontakt med bröstkorgen. Hur är känslan hos sävehofaren då det blir en och annan kroppskontakt i handboll?

-Klart man är rädd och när man går och tänker på det oroar man sig men det släpper mer och mer. Någon idrottsskada var det inte så det finns egentligen inget skäl till att vara orolig men det är man ändå lite grann. Tror att spelare som har haft korsbandsskador har samma känsla när de börjar komma igång igen.

-Nu när allt är bra är det 96% chans att det inte händer igen.

Kör du för fullt idag?

-Jag kör på 100% idag!

Fridén stod också och bankade på landslagsdörren med kraftiga knackningar efter många goda prestationer. Den enes bröd, den andres död. Istället klev Niclas Ekberg och Mattias Zachrisson in i handlingarna och har belönats med spel i landslaget och stora rubriker på hemmaplan när kronprinsen inte kunde konkurrera. Är det revanschlusta eller bitterhet i Partille?

-Jag knyter näven istället. Visst ville jag vara med men de andra har gjort det jäkligt bra. Det har väl aldrig varit större konkurrens på högerkanten än vad det är för tillfället. En tuff position men det är samtidigt kul. Landslaget ser jag i framtiden bara som en bonus, nu tänker jag mer på blivande proffsspel.

Spontan lungkollaps har en benägenhet att drabba långa och smala män i ung ålder. Med andra ord finns det inte längre någon chans att komma undan med bänkpressen under Sävehofs försäsongsträning.

-Eller får jag dricka lite öl under sommaren och bygga på magen, avslutar Victor Fridén.

Marcus Haglund

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..