Intervju med Johanna Ahlm

Hej Johanna, hur står det till?
– Hej, det är bara bra med mig. Jag är riktigt laddad för att spela klart slutspelet för att sedan dra vidare ut i proffslivet.

Hur är läget i truppen inför semifinalserien mot Eslöv?
– Det har varit bra stämning hela säsongen, så det bara bra. Alla är friska och krya, så det ser jättebra ut.

22 matcher, 22 segrar för andra året i rad är ett fantastiskt resultat, hur är det möjligt egentligen?
– Jag kan knappt svara på det själv. Vi har under flera år haft en stomme av spelare, som hela tiden vill vinna. Det gäller i varje litet moment på träning som på match. Vi har haft en bra kultur i truppen under många år och alla strävar åt samma håll.

Efter denna säsongen så blir du proffs i danska Aalborg. Där får du återigen spela med kompisen Frida Toveby (fd. Johansson). Det måste väl kännas hur roligt som helst?
– Det skall bli fantastiskt roligt att få spela med Frida igen. Det kommer självklart bli roligt att spela med så många fantastiska handbollsspelare. Inför nästa säsong har Aalborg värvat en serbiska och en norska som kommer att tillföra mycket.

Du flyttar till Aalborg och Falle flyttar till Flensburg. Hur skall det gå?
– Det kommer säkert att gå bra. Det är en bilresa på tre timmar mellan Ålborg och Flensburg, så det blir inga problem. Det hade varit värre om Falle blev kvar i Sävehof, för då hade det blivit längre resor och man hade fått passa in färjetider mm.

9 maj är det SM-finaler i Globen. Vilka dam- resp. herrlag tror du kommer att spela om de ädlaste medaljerna?
– Om Angelica Wallén (Skövde HF) är med och spelar i semifinalserien mot IVH Västerås så tror jag på Sävehof – Skövde. Är Wallén inte med, så tror jag på Sävehof – IVH Västerås. I herrfinalen tror jag på Sävehof – Hammarby.

Stort lycka till!
-Tack!

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..