Intervju med "Foppa"

Heh.nu har intervjuat vår Thomas ”Foppa” Forsberg:

Thomas Forsberg har hittills övertygat i återkomsten till Elitserien. Efter tre år i Danmark, två säsonger i Bjerringbro-Silkeborg och en i Viborg, valde Forsberg att återvända till Sverige.

– Sista säsongen i Viborg var ett riktigt skitår. Jag hade mycket skador och fick därför inte så mycket speltid. Mitt kontrakt gick ut och när Sävehof hörde av sig var det inte mycket att tveka på. Det är en bra klubb och jag trivs väldigt bra här, säger Thomas Forsberg.

Vad är förklaringen till att det gått så bra i år?

– Först och främst är Sävehof ett bra lag och det underlättar såklart. Jag var lite orolig för att jag inte skulle få så mycket speltid i och med att Hreidar Gudmundsson är en duktig målvakt men konkurrensen stimulerar.

– Personligen tycker jag att det är bra med två jämna målvakter. Det gör att man inte kan slappna av samtidigt som det ger en extra trygghet att vi kan dela på ansvaret.

Så vilka är Elitseriens bästa målvakter?

– Johan Sjöstrand känns given som etta efter hans höst. Han är smart och har klarat det bra som ensam målvakt i Skövde. Sen tycker jag H 43:s Jesper Larsson är duktig. Han var grym mot oss och har en bra fysik.

Efter en magnifik höst har Sävehof gått oväntat knackigt efter VM-uppehållet. Förlust i derbyt mot Redbergslid följdes upp med ett oavgjort resultat mot H 43. Senast mot Tumba kom laget undan med blotta förskräckelsen och vann med uddamålet.

– Det är svårt att säga varför vi inte varit lika bra under våren. Vi har inte blivit sämre handbollsspelare utan det är nog mer en blandning av favoritskap och att vi kanske har trott att vi är bättre än vad vi egentligen är. Det har gjort oss lite bekväma, förklarar Forsberg.

Hur skall ni lyckas få stopp på Guif?

– Det kommer bli en tuff match. Guif är i bra form men det gäller för oss att lyckas göra mål så vi kan förhindra deras snabba kontringar. Vårt försvarsspel har varit bra och kan vi behålla den nivån bakåt tror jag vi har en god chans.

Både Sävehof och Guif ställer upp med ordinarie manskap. Erik Fritzon saknades mot Tumba på grund av sjukdom men är tillbaka i speldugligt skick. Matchen sänds på webbsport.se.

Tobias Pettersson

Läs intervjun och mer i sin helhet på www.heh.nu

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..