Intervju med "Falle"

Intervju med Patrik ”Falle” Fahlgren saxad från heh.nu:

Redan på söndag spelar Sverige den andra matchen på kort tid mot Montenegro i EM-kvalet. En stabil prestation i onsdags innebar seger 33-29 på bortaplan och det ser därmed lovande ut inför returen i Norrköping. Ny seger och platsen i EM-slutspelet är säkrad.

Jonas Larholm och Dalibor Doder var två av blågults mest framträdande spelare i segermatchen och tillsammans med högernian Kim Andersson bildar de en numera vältrimmad trio på niometer. För Patrik Fahlgrens del innebär det mycket bänknötande.

– Det är ingen fara att sitta på bänken. Viktigast är att vi lyckades vinna tack vare vårt försvarsspel. Det enda som egentligen inte fungerade så bra var när vi spelade i numerärt underläge en period där dom gjorde 4-0 på oss. I övrigt kändes det väldigt stabilt, säger Patrik Fahlgren.

Hur skall ni följa upp med ny seger på söndag?

– Vi skall försöka spela på samma sätt, det visade sig ju fungera där nere. Noggrannheten behöver vara fortsatt hög och vi får inte falla in i någon falsk trygghet där vi underskattar Montenegro.

Direkt efter EM-kvalet drar slutspelet i gång. Sävehof möter Redbergslid i kvartsfinalen där första matchen spelas redan på torsdag.

– Jag tror inte det skall påverka våra förberedelser så mycket. Just nu är det full fokus på landslaget men på måndag är det Sävehof som gäller igen, menar Fahlgren.

– Vi har tränat ihop under hela året i Sävehof så det gör nog inte så mycket att vi är borta ett par dagar. Man får se det positivt och försöka ta med sig lite nya influenser och det höga tempot.

Sverige – Montenegro spelas på söndag i Himmelstalundshallen i Norrköping och TV4 direktsänder med start klockan 17.05. 

Tobias Pettersson / HEH

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..