Intervju med Bagarn inför semifinal 3

2–0 i semifinalen mot Eslöv, och nu är Sävehof bara en match (eller en seger) från en plats i finalen. Seger redan på lördag och tränaren Magnus Johansson får jobba hårt för att hålla matchtempot uppe till den 9 maj. Vi ställde i vanlig ordning ett par frågor till Magnus inför avkast.

Resultatet senast tyder på en jämn match, men rapporterna skvallrar om annat. Var ni överlägsna?
– Det stod 7–7 en bit in i första halvleken, och det var en bra handbollsmatch. Sedan ryckte vi ifrån till 18–11 i paus som blev 28–17 i andra halvlek. Sedan kom det som kan hända, vi slappnade av i slutet. Men det viktigaste är att det står 2–0 i matcher och att vi ”dödade” denna match tidigt. Det var en härlig fart i spelet.

2–0 i matchserien – kan ni tappa det?
– Nja, vi jobbar inte på det sättet utan lägger kraft på vad vi ska göra. Det går fort i handboll, och Eslöv var duktiga i första matchen mot oss, så vi vet att de kan.

Hur är skadeläget i laget?
– Caroline Aronsson och Charlotte Brandt var med i förra matchen, så det ser bra ut. Just i dag är alla spelare i truppen tillgängliga.

Hur laddar man mentalt när alla redan pekat ut Globen för er?
– Vi jobbar med bollkänslan. Just i dag (torsdag, när intervjun görs) ska vi spela minigolf. Det är bra att få slappna av, ha skoj och skratta åt varandra lite, det gör också att vi blir mentalt starka. Sedan laddar vi för fullt med handboll så att vi blir redo för spel på lördag. Jag tror att vi kan stänga ute snacket om Globen på det sättet.

Vem är elitseriens bästa spelare?
– Det är Johanna Ahlm. Hon är en väldigt allsidig spelare och har ett fantastiskt huvud för elitidrott. Hon är bra när hon ska vara det. Hon är något av det bästa svensk handboll skeppat iväg till utlandet under den tid jag följt damhandboll. När jag en gång ser tillbaka på det kommer det kännas som ett privilegium att ha fått vara ett år med henne.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..