Inside news med "Frasse"

Då var det dags för lite handboll igen :). Säsongen har inletts helt okej med facit i hand, 3 tappade poäng varav en uddamålsförlust på 12 matcher, egentligen är det inga dåliga krav vi har på oss själva. Men det är och förblir viktigt att behålla ödmjukheten och viljan att utvecklas. Vi är bra med i Elitserien men kanske inte så bra med i CL som vi hade hoppats. Men skam den som ger sig. Vi tänker kriga vidare både i Elitserien och CL. Än så länge så känns det som om planeringen håller och att vi fortfarande är bra tränade.

Det skall inte vara något lag i Elitserien som skall slå oss på att vara bättre tränade… Försvarsspelet har vi haft fokus på och det börjar bli bättre och bättre. Däremot har vi haft en liten svacka med uppspelsfasen, det lossnade dock rejält mot IFK Skövde och det kan i och för sig ha att göra med att det nu börja släppa i många trötta ben. Och har det gjort det så är vi väldigt nöjda. Det är en liten balansgång att göra när man vet att det är många matcher som skall spelas och helst vinnas, men peppar peppar jag tycker vi har klarat det otroligt bra. Gått runt på många spelare och många har bevisat att de knackar på förstauppställning både på träning och match. Vi har fått ett bra facit på att ingen har fuskat under försäsongen. Och det kommer fälla avgörandet under heta november och resten av serien.

Efter en helt okej vecka poängmässigt och en härlig revansch mot Hammarby så kommer Eskilstuna Guif på besök. Laget har inlett mycket bra och är tillsammans med oss ett av de två klara topplagen i årets Elitserie. Dessutom så har Aftonbladets ”superdupermegasuper” enkät utmålat Guif till det laget som flest spelare i Elitserien inte vill se vinna SM-guld eller som man rubricerar det ”mest hatade”. Även där är vi ett av de två ”topplagen” då vi är klar tvåa i den undersökningen. Alltså ställs vi inför årets HATMATCH i svensk handboll alla kategorier eller så kan man kalla det seriefinal, det väljer ni…

Hursomhelst så kommer detta garanterat bli en mycket bra handbollsmatch. GUIF har haft den bästa säsongsinledningen i klubbens historia! Robin Andersson och Mathias Tholin spelar idag av den gyllene triangeln. Mattias Zackrisson är avstängd i två matcher med start mot Alingsås. Alla är små (med handbollsmått mätt!) men med speed och mod så bygger de upp Eskilstunas stolthets spel. Bakåt huserar Jimmy Jansson som till och med undertecknad har mött många gånger. Känns som om han är en bra bit över 40 men han är faktiskt bara 34… På bänken regerar konstellationen Kristian Andrésson och målvaktslegenden Janne Ekman.

Hos oss är alla hela och friska och på krävs det mer än vanligt av Partilles stolthet. Det krävs att vi är noggrannare än vanligt och inte bjuder på något till ”gamarna” på Guifs kanter. Vi arbetar vidare med försvarsspelet och förhoppningsvis kan vi straffa våra motståndare mer än vanligt. Dessutom så hoppas vi på bra variation i anfallen med bra skytte och några goa kantutspel samt linjeinspel…

Varmt välkomna till Partillebohallen och handboll när den är som bäst – LIVE – onsdag 19.00 för årets ”hatmatch” alla kategorier i Svensk handboll.

Text: Mikael Franzén
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..