Inside News med Abbe

EN TABELL ljuger aldrig! Det är en sanning vi lever med – speciellt dagar som dessa när vi njuter av att herrarna faktiskt säkrat seriesegern med två omgångar kvar att spela.

Varför vinner Sävehof? Det finns förstås mer än en förklaring till det, men här och nu tycker jag att det är på sin plats att hylla Rustan Lundbäck. Har elitserien någonsin haft en större tränare?

Det är lätt att bli anklagad för att vara partisk i den här frågan, men vem som helst som granskar fakta kan se att det Rustan Lundbäck gjort i Sävehof saknar motstycke i svensk handboll. För mig är han otvivelaktigt nummer 1 genom alla tider.

Rustan Lundbäck är inne på sin nionde säsong som herrtränare i Sävehof, innan dess hade han samma position på damsidan i klubben fast ”bara” under fem säsonger. Bortsett från Rustans första år som herrtränare har han aldrig haft en sämre tabellplacering än tvåa – det kallar jag facit.

HAN HAR VARIT i SM-final åtta gånger på fjorton försök, blivit svensk mästare tre gånger. I mina ögon finns det ingen som är mer värd att sluta den här säsongen på topp…

Rustan Lundbäck är en noggrann ledare, kommer alltid förberedd och kommer aldrig med bortförklaringar. Han klarar att ta en förlust, även om han inte varit hårt prövad på den punkten…

Jag tycker att det är befriande med en ledare som klarar att vara så stark att han/hon säger vad han/hon tänker.

Rustan Lundbäck kan sin sak, det vet förstås alla som håller på med handboll. Han var till exempel den ende som vid upptaktsträffen i höstas vågade tippa sitt eget lag som seriesegrare. Han fick rätt. Å andra sidan var väl de andra tränarna också rätt ute om de inte vågade tro på sina egna lag…

På meritlistan har Rustan Lundbäck dessutom ett SM-guld som assisterande tränare i Redbergslid.

I KVÄLL GÖR HAN sin sista match som tränare för Sävehof i en vanlig elitseriematch på hemmaplan. Just därför blir väl matchen allt annat än vanlig. Sedan återstår ”bara” ett slutspel av en mycket framgångsrik tränarperiod i Sävehof. Vi ska inte tacka honom än, men det är bra att veta vad han åstadkommit när vi nu går vidare.

Sävehofs damer börjar för övrigt sitt slutspel redan ikväll. Heid står för motståndet i kvartsfinalen, och det finns ingen anledning att backa från tidigare uppgjord målsättning. Sävehof ska till final – och bli svenska mästare.

Välkommen till ett dubbelarrangemang i Partillebohallen.

Stefan Albrechtson

Fler nyheter

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..

En mycket övertygande prestation, speciellt under matchens andra halva, ledde..