Inside News

NÄR TABELLEN ÄR REKORDJÄMN kan en endaste poäng betyda ett skutt i tabellen. Och även om det handlar om att vara bland de åtta främsta för att ta sig till slutspel, är det också viktigt att komma så högt upp i tabellen som möjligt.

Du känner väl till det nya upplägget i slutspelet!? De åtta lagen delas in i två slutspelsgrupper och spelar sex matcher som en serie. Lag 1, 4, 6 och 8 från elitserien hamnar i den ena gruppen, lag 2, 3, 5 och 7 i den andra. Och för att göra elitserien ännu mer raffinerad tar lagen med sig poäng in i slutspelsgruppen. Bästa laget i gruppen får 3 poäng, tvåan 2 poäng, trean 1 och fyran startar utan poäng.

Nu förstår du hur viktigt det är att ta varje match på största allvar. Det nya slutspelsupplägget är hämtat från Danmark, och det är tveklöst bra att det händer någonting. Vi ska alltid sträva efter att bryta mönstret med jämna mellanrum, för det skapar intresse för handbollen.

De två bästa lagen i slutspelsgrupperna går till semifinal, som spelas i bäst av fem matcher. Finalerna i Malmö Arena den 8 maj är förstås slutmålet för både Sävehofs herr- och damlag. Och för många handbollssupporters – arenan rymmer omkring 13 000 åskådare och det finns inte många osålda platser kvar…

SLUTLIGEN ÄNDÅ ETT par ord om kommande EM. Två Sävehofare är fortfarande med i diskussionerna om en plats i landslaget. Truppen spikas den 11 januari.

EM avgörs i Österrike 19-31 januari och är mycket viktigt för svenskt vidkommande. Vi har ett VM på hemmaplan 2011 och nu gäller det att positionera sig inför framtiden.

En semifinalplats tycker jag är rimligt att begära…

Men först ska vi låta julmaten sjunka i en rafflande match i elitserien.

Stefan Albrechtson

Fler nyheter

EUROPEAN LEAGUE IK SÄVEHOF v RK NEXE (CRO) Tisdag 5..

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..