Ingen vanlig dag för Peter Johannesson

Det är en stor dag för Sävehof-målvakten Peter Johannesson idag. Inte nog med att hans lag ska möta IFK Kristianstad i SM-finalen ikväll utan Peter lämnar dessutom tonåren och blir 20 år gammal!

Sävehof genomförde tidigare idag ett lättare träningspass och födelsedagsbarnet är nöjd med prestationerna på handbollsplanen.

– Det var en bra och lugn träning idag. Vi körde lite uppställt spel och skott från olika positioner. Sen blev det förlust för de ”gamla” i fotbollen och det hela avslutades med att Emil (Berggren) sköt upp bollen i jumbotronen där den blev liggande, säger han och skrattar.

I kvällens final väntar IFK Kristianstad i en utsåld Malmö Arena och Peter vad vad som krävs för att kunna ta ett nytt SM-Guld.

– Det gäller att vi har bra samarbete mellan försvar och målvakt. Vi måste få stopp på Lars Möller-Madsen och Markus Olssons skytte och därmed våga trycka på i första och andra fas i kontringarna.

Det är ingen vanlig dag för Peter som ser framemot kvällens tillställning.

– Det är jävligt roligt framför allt och man kan inte få en bättre födelsedagspresent. Vi kommer att ge allt för att vinna.

– Det gäller att vi får stopp på deras skytte. Och Jesper Larsson i målet är väldigt bra så det gäller att få hål på honom. De byter väldigt mycket spelare och det tror jag att vi kan vinna på, avslutar han.

Ett stort grattis till Peter som förhoppningsvis får fira med ett SM-Guld ikväll på sin födelsedag!

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..