Handboll, Handbollsligan, HK Malmö - Sävehof

INGA POÄNG MOT YSTAD

I Handbollsligan föll IK Sävehof med 26–34 borta mot Ystads IF på tisdagskvällen. Laget hamnade tidigt i ett underläge som inte gick att hämta upp denna gång.

Det var hemmalaget som spräckte målnollan i matchen, men två raka mål från Sebastian Karlsson tog Sävehof upp i ledning kort därefter. Ystad vände dock tillbaka och lyckades skapa ett övertag på hela sju bollar efter drygt 15 minuters spel.

Det gulsvarta målskyttet lyckades något bättre under halvlekens slutskede. Tre raka fullträffar på mindre än två minuter gav positiva indikationer, men att få till en längre period av medgång visade sig vara besvärligt. När spelarna tittade mot resultattavlan precis innan det var dags att ta sig tillbaka till omklädningsrummen för halvtidsvila, såg de att det var underläge med 12–18.

Med fem av halvlekens sex första mål fick Ystad den start på halvleken som Sävehof hade behövt. Det ökade avståndet upp till tio bollar hade krympt till åtta när signalen för full tid kom. Några poäng med från Ystad blev det därmed inte denna gång och nu riktas blickarna återigen mot kontinenten för bortamatch mot Eurofarm Rabotnik i Champions League på söndag.

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..