Handboll, SHE, Skuru - Sävehof

INGA POÄNG MOT SKURU

I den näst sista matchen inför slutspelet tog sig IK Sävehof på onsdagen till Eriksdalshallen för möte med Skuru IK. Matchen var länge jämn, men till slut blev det förlust med 27-29.
– Det är små marginaler som gör skillnaden, konstaterade tränare Rasmus Overby när matchen avgjorts.

Det blev en smakstart på matchen för Sävehof som gick upp i en 3-0-ledning, men som förväntat skulle det bli tuffare motstånd än så längre fram. För matchens tre efterföljande tre mål gjordes av Skuru som därmed jämnade ut ställningarna relativt snabbt. Därefter var det en jämn halvlek där lagen turades om att göra mål, men när matchklockan kom allt närmare 30 minuter lyckades Skuru hitta rätt. Halvlekens tre sista mål kom från hemmalaget och på så sätt lyckades de hamna i överläge med 14-12 vid signalen för halvtid.

Avståndet på två mål åts ikapp kvickt när halvlek nummer två drogs igång. Och efter 39 minuters spel snappade Johanna Forsberg åt sig bollen förtjänstfullt och i full fart kom hon, till synes, enkelt fri med Skuru-målvakten och placerade in 19-18 med fördel gulsvart. Sävehof var tillbaka i ledning och det gav bra möjligheter inför fortsättningen.

Precis som i första halvleken var fortsättningen sedan jämn och med mindre än tre minuter kvar stod det fortfarande lika. Amelia Lundbäck hade kort innan levererat ett klassavslut som borrade sig in i krysset och tog stort ansvar när matchen skulle avgöras. Olyckligtvis skulle det dock inte bli några poäng denna onsdagskväll för Sävehof. Emma Fernis, som överlag stod för en mycket fin prestation, hade möjligheten till en sen kvittering från straffkastlinjen, men tyvärr ville bollen inte in vid det tillfället. I sista anfallet lyckades Skuru göra ytterligare ett mål och vann till slut med 29-27.
– Jag tycker att vi hade möjligheter att pressa Skuru i dag och det är jag väldigt nöjd med. Linnea (Pettersson) och Amelia (Lundbäck) steppar upp bra och det var också bra försvarsspel, men tyvärr gör vi för få räddningar, sade Rasmus Overby efteråt.

Angående den missade straffen i slutskedet var huvudtränaren inte särskilt bekymrad i det långa perspektivet, utan var säker på sin sak.
– Vi kör ganska hårt på Emma så att hon missade kunde lika väl ha hänt hos alla. Hon sätter nästa!

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..