Handboll, Dam, Champions League, Sävehof - Krim Mercator

INGA POÄNG MOT KRIM

Det blev förlust med 21–25 när IK Sävehofs damlag spelade säsongens första hemmamatch i Champions League. RK Krim Mercator tog med sig de två poängen hem till Slovenien.

Sävehofs första mål kom från Ida Lagerbon som fick möjlighet från straffkastlinjen. Det var nyförvärvet från Danmark som själv låg bakom den situationen efter att hon spelat fram Johanna Forsberg som förhindrades avsluta från linjen. ”Ellie” Nilsson Åström ordnade kvitteringen kort efter och det stod 2–2 på jumbotronen i Partille Arena. RK Krim Mercator hade alltså fått utdelning direkt, men Sävehof var tillbaka i matchen lika snabbt.

Krim lyckades dock återetablera en ledning relativt omgående. Detta gjorde att Sävehof fick jaga under hela halvleken och ställningen efter halva matchen var 13–10 till slovenskorna.

Mer fart i anfallsspelet efterfrågades till den andra halvleken och det visade laget upp direkt. Amelia Lundbäck tog sats, fick bollen i rätt ögonblick och tvekade inte i avslutsläget. Nina Dano tryckte in nästa boll efter en liknande sekvens och tendensen var positiv. Men sedan drabbades laget av en utvisning som tycktes bromsa flytet. För istället för att även lyckas kvittera eller hänga kvar vid bara ett mål upp till Krim, lyckades gästerna dra ifrån igen.
– Jag tycker att Krim spelade bra. Vi stressade upp oss i anfallsspelet och vann inte så många en-mot-en-dueller vilket var en av anledningarna till att vi inte kom igenom deras försvar, sade huvudtränare Rasmus Overby på presskonferensen efter matchen.

Att ständigt behöva jobba i målmässig uppförsbacke utan att få den riktiga belöningen tar förstås på krafterna. Det räckte inte denna gång och det blev förlust med 21–25.
– Vi låg under nästan hela matchen och lyckades aldrig komma upp i ledning.

Tillsammans med Ellie Nilsson Åström och Johanna Forsberg var Amelia Lundbäck lagets bästa målskytt. Fyra fullträffar fick hon in denna söndag och efter matchen var hon inne på samma spår som sin tränare.
– Vi gjorde det bra i vissa sekvenser men stressade upp oss. Ibland kändes det som att vi inte tog sista steget mot mål, vilket man behöver göra för att vinna den här typen av matcher.

Fler nyheter

EUROPEAN LEAGUE IK SÄVEHOF v RK NEXE (CRO) Tisdag 5..

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..