Handboll, SHE, Sävehof - Heid

INGA POÄNG MOT HÖÖR

Det blev inga poäng med hem från lördagens möte med H65 Höör för IK Sävehof. Slutresultatet skrevs till 25–21 i säsongens första bortamatch.
– Vi kom snett in i båda halvlekarna, konstaterade huvudtränare Rasmus Overby.

Inledningsvis var det svårt att hitta nätet trots att Sävehof arbetade sig fram till flera fina möjligheter. Detta gjorde att hemmalaget gick ifrån till en 3–0-ledning där välbekante Amelia Lundbäck gjorde de två första. Spelaren som spräckte den gulsvarta målnollan var Ida Lagerbon som med drygt fem minuter på matchklockan inte tvekade när hon hittade en öppning.

Hela vägen ikapp skulle Sävehof även ta sig där kvitteringen kom i den tolfte minuten via Trine Mortensen som läckert flippade in bollen på en kontring. H65 lyckades ändå bita ifrån på nytt och skapa en lucka på ett par bollar med 13–10 som halvtidsresultat.

Två tvåminutare direkt efter varandra tidigt i den andra halvleken gav inte de bästa förutsättningarna att ta sig tillbaka. Istället för att trycka på framåt blev det arbete i numerärt underläge i fyra raka minuter.
– Det skapade en osäkerhet, men vi ska klara av det egentligen. Det var inte första gången och inte sista gången vi kommer hamna i en sådan situation, konstaterade Rasmus Overby.

Under den perioden ökade distansen upp till Höör med ytterligare några bollar och som mest skiljde det åtta mål mellan lagen. Gradvis reducerades den differensen, men det blev ändå förlust med 21–25.
– Vi försökte gå upp i sju mot sex och stressa dem lite mer. Nu i efterhand hade vi kanske kunnat satsa på det lite tidigare.
– Sammanfattningsvis spelade vi inte helt efter matchplanen i dag. Vi bjöd på alltför många kontringar, så det var egentligen det. I uppställt försvar var det bättre, men framåt var vi alldeles för dåliga och då kunde de kontra.

Till storsegern mot BK Heid i premiären adderas nu den här förlusten och Overby konstaterade att det finns mer att slipa på.
– Det här blev ett bra wake-up call för oss. Det blir hem och jobba nu så ska vi se till att det ser bättre ut nästa gång, avslutade huvudtränaren.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..