Handball, Women's Champions League, Sävehof - Vipers Kristiansand

INGA POÄNG MOT CSKA

Veckans Champions League-match slutade i förlust med 23–32. CSKA Moskva stod för motståndet och tog med sig de två poängen hem till Ryssland.

Sävehof fick en utmärkt start på söndagens Champions League-möte med CSKA Moskva i Partille Arena. De tre första målen gjordes av Anne Tolstrup, Tamara Haggerty och Laura Jensen innan Sofie Börjesson fick släppa in sitt första för eftermiddagen. Den ryska huvudstadsklubben kom dock ikapp och i den första halvleken var det inte mycket som skiljde lagen åt.
– Vi spelade riktigt bra under de första tjugo minuterna. Då var vi tuffa i försvaret och hjälpte vår målvakt på ett bra sätt, sade huvudtränare Rasmus Overby om matchstarten.

Strax efter att matchklockan passerat 15 spelade minuter gjorde Trine Mortensen 9–8 och sedan tog CSKA över ledningen. De hade övertaget med 14–10 i samband med halvtidssignalen och när det återstod en kvart av matchen var differensen på fyra bollar fortfarande giltig.

Mot slutet stack siffrorna ifrån och i slutändan skiljde nio mål lagen åt när CSKA vann med 32–23.
– Det var en rolig match att spela och jag tycker att vi gjorde det bra i den första halvleken. Sedan är det ju så att varje gång man gör ett misstag, så är de snabba med att lyckas göra mål. Min känsla var att vi var närmare än vad vi faktiskt var och det är inte kul att förlora med nio bollar, sade Tolstrup när hon sammanfattade matchen på den efterföljande presskonferensen.

IK Sävehofs målskyttar: Jamina Roberts 6, Anne Tolstrup 5, Tamara Haggerty 3, Laura Jensen 2, Trine Mortensen 2, Thea Blomst 2, Ellie Åström Nilsson 1, Stella Huselius 1 och Frida Rosell 1.

CSKA Moskvas målskyttar: Ana Gros 7, Elena Mikhaylichenko 6, Darya Dmitrieva 6, Marina Sudakova 4, Polina Gorshkova 2, Viktoryia Shamanouskaya 2, Ekaterina Ilina 2, Antonina Skorobogatchenko 2 och Kathrine Heindahl 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..