Handboll, Dam, Champions League, Sävehof - Buducnost

INGA POÄNG I RUMÄNIEN

Det blev förlust i säsongens sista bortamatch i Champions League. Rumänska SCM Ramnicu Valcea segrade med 28–20.

IK Sävehof inledde matchen vasst där Trine Mortensen kontrade in 1–0 på assist från Wilma Kroon Andersson. Sävehof-målvakten var briljant med flertalet räddningar och de där precisa utkasten visade hon prov på flera gånger. Tio minuter in i matchen var det hemmalagets tur att känna på hur det är att sitta i förarsätet. 5–4 satte de dit och även om Johanna Forsberg kvitterade till fem-lika så var det här starten på Valceas ryck som i slutändan skulle ge dem segern.

En kvart in i matchen lyckades de få ett stabilare grepp om matchen. Fem bollars marginal var det ofta som gällde, även om resultattavlan visade 16–10 i paus. Bland spelarprestationerna som stack ut, levererade exempelvis Kajsa Lindberg Blohm en skön kullagerfint och Elin Karlsson hade flertalet kraftfulla genombrott som bekymrade motståndarna.

Till den andra halvleken var det Sofie Börjessons tur att kliva in mellan stolparna. Precis som Kroon Andersson visade Börjesson klassen med bra placeringsförmåga och pondus. Två tvåminutare på hemmaspelare med kort tid emellan gav gulsvarta möjligheter att krypa närmare målmässigt. Riktigt så blev det inte, men siffrorna i halvlek nummer två blev inte lika stora.

Med bara fyra sekunder kvar på matchklockan åkte Sävehof på sin första utvisning. I samband med det fick Valcea även straff där de fastställde slutresultatet till 28–20.

Nu står det klart att det inte blir några fler resor ut i Europa den här säsongen. En Champions League-match återstår dock och det är när franska Brest kommer till Partille Arena nästa söndag (8:e mars).

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..