Handboll, Dam, Champions League, Sävehof - Krim Mercator

INGA POÄNG I MONTENEGRO

I mellanrundans första match föll IK Sävehof med 25–30 borta mot Buducnost från Montenegro. Lördagskvällens match bjöd på högt tempo från start och även om Sävehof hängde med bra, kom laget inte ikapp.

Det var Buducnost som tog ledningen med ett kantavslut, men redan i den fjärde minuten hade Sävehof lyckats vända till ledning 3–2. Matchinledningen skulle ändå gå till hemmalagets fördel efter en rivstart där 7–4 på resultattavlan efter blott åtta minuters spel var ett bevis på det. Då hade Sofie Börjesson i målet ändå stått för ett par parader, men det gällde att få stopp på montenegrinskornas höga tempo och korta vägar till avslut.

I det skedet valde Rasmus Overby att begära matchens första timeout och även om det fortsatte vara en målfest efter det, ökade inte differensen mellan lagen där och då. När de tekniska misstagen uppstod var Buducnost dock skickliga på att utnyttja kontringsmöjligheterna som uppstod. Detta gjorde att de fick ett par lätta mål i följd och ledde med 18–14 efter halva matchen.

I början på den andra halvleken var det Sävehofs tur att slå om snabbt. Direkt på passning från Börjesson fick Johanna Forsberg fritt läge att reducera och gjorde även så. Spel sju mot sex blev sedan Overbys taktiska drag och även om avståndet inte krympte så ökade det inte betänkligt heller. Under i stort sett hela den andra halvleken pendlade det mellan att skilja tre till fem bollar. Sävehof bet sig således kvar i matchen, men räckte inte hela vägen fram till att verkligen sätta press på Buducnost.

Matchen avslutades med en straffräddning från Champions League-debutanten Agnes Åseskog. Därmed såg hon till att slutresultatet kunde fastställas till 30–25. Europa-spelet fortsätter söndagen den 2:e februari när SCM Ramnicu Valcea kommer till Partille Arena, men innan dess spelar Sävehofs damlag derby borta mot Önnereds HK på onsdag.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..