Handboll, Handbollsligan, Kristianstad - Sävehof

INGA POÄNG I KRISTIANSTAD

IK Sävehof föll med 20–32 borta mot IFK Kristianstad på tisdagskvällen. Hemmalaget ryckte ifrån redan i den första halvleken och Sävehof lyckades inte sätta emot denna gång.

Tre mållösa minuter inledde mötet med Kristianstad innan Jonathan Edvardsson gjorde matchens första mål. Repliken från hemmalaget kom blixtsnabbt som även gjorde kvällens tredje mål, vilket tog dem upp i ledning. För Sävehof var det kapten Edvardsson som ledde styrkorna i målväg när han noterades för lagets tre första fullträffar i matchen.

Sedan var det lagkompisen till vänster på nio meter, William Bogojevic, som prickade in inte bara tre, utan fyra, Sävehof-bollar i följd. Det fortsatte dock att vara underläge där skillnaden pendlade mellan ett, två och tre mål. Med ungefär tjugo minuter på matchklockan började underläget att växa ytterligare.

Sex bollar var det som skiljde lagen åt i paus, med ställningen 17–11 i Kristianstads favör. Med halvlekens tre första mål ryckte hemmalaget ifrån än mer i inledningen på andra. Sebastian Karlsson reducerade sedan till 12–20, men det skulle inte gå att hämta ikapp denna gång.

I Sävehofs organisation kryllar det av unga talanger och flera av dem fick möjlighet till speltid denna kväll. Emellanåt var det nästan enbart spelare födda på 2000-talet i gulsvart tröja ute på planen. Emil Berlin, född 2001, gjorde en av sina bästa insatser med fyra mål från sin position som högernia.

Distansen upp till Kristianstad fortsatte dock att öka och med exempelvis ett antal bollar i tomt mål när Sävehof spelade sju mot sex, skrevs slutresultatet till 32–20.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..