200227_ystadsif_640

INFÖR YSTADSMATCHEN

Sävehof vs Ystads IF
Torsdag 27 februari 19.00
Köp biljett >>>

SÄVEHOF

Sävehof är inne i en fin trend och har spelat sex matcher i följd utan att förlora. Naturligtvis är ambitionen att förlänga sviten av poänggivande matcher även när Ystads IF gästar Partille Arena.
– Ju mer man vinner och känner sig säkrare i spelet, desto mer bygger man på självförtroendet. Men vi ska också komma ihåg att det är små marginaler och att det krävs att vi kommer väl förberedda till varje match och sedan genomför den på det sätt vi kommit överens om. När det fungerar så har vi chans att slå vilket lag som helst, säger tränaren Kristian Berndtsson.

Mot Ystads IF är det upp till bevis på ett annat vis också. Förlusten i november (26-34) svider fortfarande…
– Den kom i en period när det var som mest intensivt för oss och vi gjorde en mindre bra prestation och var egentligen helt utan chans. Därför är vi revanschsugna. Vi vill visa att det där inte var ett normalläge för oss, säger Kristian Berndtsson.

Nu handlar det om att stå emot Ystads attacker och få utdelning framåt.
– Ystad sätter tryck och fart i sitt anfallsspel och därför måste vi jobba ihop som ett lag. Kim Andersson är ju en klasspelare, och frågan är om det finns någon bättre i Handbollsligan när han är på spelhumör. Sedan har Ystad ett kompakt försvar och då gäller det att få bredd i vårt anfallsspel så de inte bara kan stå och fånga in oss, förklarar Kristian Berndtsson.

I Sävehofs trupp aviseras inga förändringar jämfört med senaste matchen. Det betyder att Gzim Salihi fortfarande rehabtränar, men att truppen för övrigt är intakt.

YSTADS IF

Sävehofs tidigare sportchef Jerry Hallbäck är numera tränare i Ystads IF och har klart för sig att det krävs en kraftfull arbetsinsats för att få omkull svenska mästarna.
– Sävehof hade en tuff höst med spel både i Champions League och serien, men efter nyår har de gått bra. Vi förväntar oss en helt annan match än när vi mötte dem i november (34-26), säger han och fortsätter:

Vi måste naturligtvis få hål på deras målvakter, och sedan behöver vi få stopp på William Bogojevic och Jonathan Edvardsson och deras samarbete med mittsex.

Ystads IF ligger inför matchen på femte plats, på samma poäng som Sävehof men med bättre målskillnad.
– I det stora hela har det gått bra under säsongen, men det är en del förluster som svider. Utan dem hade vi varit med och slagits om tredje-fjärdeplatsen just nu. Vi har såklart inte gett upp den kampen ännu, men vi ligger lite efter och får slita hårdare för att vara med däruppe, fortsätter Jerry Hallbäck.

Sex omgångar återstår av grundserien, och det är inte utan att det märks även för ansvariga ledare.
– Det är många spelare som kommer starkare nu. Det brukar vara så när det närmar sig slutspel. Och vi har en bra bredd som vi ska försöka utnyttja på bästa sätt, säger Jerry Hallbäck.

 

 

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..