Johanna-Bundsen-nyhetsbrev

INFÖR VÄSTERÅSIRSTA!

NYHETSBREV

PREMIÄR DAMLIGAN HEMMA SÄSONGEN 2022/2023!

TORSDAG 15/9 klockan 19.00

Förra veckan vann vi bortapremiären i ligan mot Skara. Imorgon torsdag väntar första hemmamatchen i Partille Arena.

Ta möjligheten! Kom och se nya spelare som Carmen Martin och Mai Kragballe. Nygamla spelare som Johanna Bundsen och Johanna Forsberg och givetvis alla andra i laget.

Tillsammans fyller vi Partille Arena och hejar fram våra damer.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

 https://savehof.ebiljett.nu/

TORSDAGEN DEN 22 SEPTEMBER ÄR DEN STORA PREMIÄREN I PARTILLE ARENA! 

18.00 SÄVEHOF – KUNGÄLV (D)

20.00 SÄVEHOF – SKÖVDE (H) (repris på SM-finalen 2020)

JOHANNA BUNDSEN

2017 lämnade Johanna Bundsen Partille för nya utmaningar i Köpenhamn. Fem år senare är den svenska landslagsmålvakten hemma igen och nu ser hon fram emot säsongens första seriematch i Partille Arena där VästeråsIrsta HF står för motståndet på torsdag.

Hur har det varit att komma tillbaka till Sävehof?

– Jag tycker det är väldigt spännande och roligt att vara tillbaka i Sverige igen. Det känns väldigt kul att ha flyttat hem och att nu även ha fått nästan två månader ihop med gänget. Jag har kommit in i det mer och mer!

Vad är den största skillnaden på den Johanna som lämnade för fem år sedan och den som nu är här igen?

– Största skillnaden är nog att jag är lite äldre. Fem år i Danmark har gett mig mer erfarenhet och rutin. Annars är det nog inte så stor skillnad jämfört med när jag var här senast.

Du kliver direkt in som lagkapten tillsammans med Thea Blomst. På vilket sätt kommer du vara med och påverka i den rollen?

– Det är väldigt roligt att dela på rollen tillsammans med Thea som hade en sådan roll även förra säsongen. Jag kommer ju in som ny och då är det skönt att ha tryggheten i Thea som vet hur det går till. Jag hoppas bidra med erfarenhet, rutin och kanske vara den som andra spelare kan prata med om de skulle behöva något.

Vad är det mest spännande med den upplaga av Sävehof vi får se den här säsongen?

– Att det är mycket nytt med nya spelare och ny tränare. Jag skulle säga att vi har blandat och gett en del under försäsongen, men vi har spelare med otrolig kvalitet och jag hoppas att vi lyckas få ut det bästa här under säsongen.

Efter premiären mot Skara pratade du om att prestationen i den första halvleken kunde varit bättre. Hur viktigt är det att ni ställer höga krav på varandra internt?

– Det behövs att vi ställer krav på varandra för att vi ska utvecklas och bli bättre. Att ställa krav i både träning och på match tror jag är en viktig del för att vi ska komma framåt. 

På torsdag är det hemmapremiär i Partille Arena, hur går dina tankar inför det?

– Det ska bli jättekul att spela i Partille Arena igen och något jag verkligen ser fram emot. Jag hoppas vi kan locka mycket folk och att det blir en go första match i arenan. Vi hade ju en match hemma i Svenska Cupen, men nu är det serien och jag tycker det är kul att den också är igång.

 

JESPER ÖSTLUND

I seriepremiären förra torsdagen besegrade IK Sävehof Skara HF med 29–23. Prick en vecka senare gör Gulsvart första SHE-framträdandet i Partille Arena för säsongen när VästeråsIrsta HF utgör motståndet. Här berättar huvudtränare Jesper Östlund om sina tankar inför hemmapremiären 2022–23.

Vad har ni ägnat er åt sedan förra veckans seriepremiär borta mot Skara?

– Vi har filat lite på alla möjliga grejer. Lite fem-mot-sex, anfallsspel, kontringsspel och taktiska grejer. När vi närmat oss matchdag har vi även börjat titta på vad Västerås kan tänkas göra.

Vilka delar tar ni med er från den prestation ni stod för er i premiären?

– Bland annat hur vi behöll lugnet. Vi följde ändå matchplanen och var trogna den, vilket till slut föll väl ut. Sedan var det vissa spelare som gjorde en riktigt bra match, medan vi har sparkapital på andra som är revanschsugna nu till på torsdag. Jag hoppas det kan bli en bra tillställning då!

Johanna Bundsen noterades för en hög räddningsprocent i sin SHE-comeback. Vilka delar i hennes spel vill du belysa lite extra?

– Hon är bra på allt. Det är en färdig målvakt som just nu egentligen bara nöter på detaljer för att kunna bli ännu bättre. Hon håller extremt hög klass med både en lägstanivå som är superhög och en högstanivå som är superhög. Jag har förväntningar och förhoppningar på att hon ska vara seriens bästa målvakt, vilket jag också tycker att hon är.

Torsdagen bjuder på säsongens första hemmamatch i seriespelet. Hur ska det bli att kliva in i Partille Arena?

– Det blir en till hemmapremiär, vi hade ju en i Svenska Cupen som det dock kanske inte var samma nerv i när vi mötte beskedligare motstånd då. Jag hoppas att det kommer en del folk och att vi kan bjuda publiken på bra spel och förhoppningsvis en seger!

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..